7-ми конгрес на ВМРО! Единодушно преизбраха Кр. Каракачанов за лидер и депутата от Сандански Атанас Стоянов за негов заместник

Красимир Каракачанов беше преизбран за председател, а за негов заместник-председател беше преизбран народният представител от Пиринска Македония Атанас Стоянов. Редом с него начело на организацията застават Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов като организационен секретар.

Преизбирането му за заместник – председател на ВМРО – БНД не беше изненадващо предвид, че Атанас Стоянов се наложи като един от най дейните народни представители от Благоевградска област. За 2018 година по време на парламентарния контрол, в залата на Народното събрание 21 пъти е поставял до „стената“ министрите, отправяйки питания по проблеми, касаещи Благоевградска област. Миналата година той също държеше първенството по активност в залата на народното събрание, сред депутатите от регион Благоевград. Под обстрела на питанията му попаднаха почти всички министри от кабинета „Борисов“.

Благоевградският депутат Атанас Стоянов бе този, който представи пред делегатите на VII-ия редовен конгрес на ВМРО – Българско национално движение кандидатурата на Красимир Каракачанов за поста председател с думите: „ Имам честта да Ви представя кандидатурата на Красимир Каракачанов за председател на ВМРО. Той е лидерът на ВМРО и лидерът на патриотичното пространство, голям човек, не само физически. Той продължава да доказва че сме били прави, че го избрахме и преди три години. Вече две десетилетия е лидер и продължава да бъде стожер на нашите идеи и на българщината, той гради и надгражда. Той прави така, че ВМРО да бъде емблемата, запазената марка на патриотизма. Напред и нагоре! Всички за Краси Каракачанов!“

В края на конгреса Атанас Стоянов завърши с прочитането на приетата от всички делегати декларация: „Ние, Патриотите от ВМРО, като съзнаваме решителния момент за България и Европа, като подкрепяме българския патриотизъм като спасителната и обединителна идея за България, като вярваме, че България и Македония имат не само общо минало, но и общо бъдеще, като насърчаваме всяка политика, която ще върне България на централно и водещо място на Балканите, като споделяме успеха на настоящата управленска формула да придвижи България към стабилна роля в Европа, приемаме следната “Декларация“:
ВМРО – Българско национално движение призовава всички български граждани, където и да са, да подкрепят нашите усилия за победа на патриотизма.

Ние сме убедени, че съвсем скоро патриотизмът ще има още по-стабилни позиции във властта в България и поставяме началото на стратегическия път към пълноценно и патриотично управление на страната. Това е волята на българите. Нашата задача е да се подготвим за това управление с разум, с обединение на всички мислещи български политици, с надпартийно съгласие, с експертност и дългосрочно мислене.
Поставяме началото на постепенното изграждане на мрежа от патриотични и консервативни личности, организации, партии. Формулата на „Обединените патриоти“ вече показа, че това е пътят. Сега започваме да надграждаме.

Поредна стъпка е кандидатурата на нашия съратник Ангел Джамбазки. И зовем всички честни български патриоти, без значение на коя партия симпатизират, къде са по света, да намерят начин и да подкрепят листата на Ангел Джамбазки. Защото така българският патриотизъм ще има по-силно представителство в Европа.

Ние вярваме, че Европа ще е силна, когато е Европа на Отечествата и нейната основа са християнските ценности. Европа трябва да стъпи на традициите си и затова днес се радваме, че получаваме подкрепа от много наши европейски съмишленици. Заедно с тях ще опитаме да спасим Европа.

ЕС днес е в плен на лицемерни илюзии, които говорят не само за край на националните държави, но и за отказ от нормалните човешки ценности. Илюзии, които вече струват скъпо. Обвиняват ни, че сме опасност за Европа, не – ние сме спасението на Европа!

Ние сме защитници на здравия разум в страната си! България има нужда от радикално обновление, но в същото време – от здрав разум. ВМРО днес доказва с действията си именно това – ние защитаваме ярки идеи, но винаги даваме надеждни решения. Не се боим да защитаваме истината и в същото време сме градивни, а не крайни.

Българският патриотизъм е тъкмо градивен и не е агресивен. Той е разумният български консерватизъм и вярата в националния идеал. Това ще дадем на България – управление, което ще вземе най-доброто от историята, но ще гледа в бъдещето. Без да се съобразява с изток или запад и без да дели хората по партиен или друг принцип. Управлението, което нашето национално Възраждане искаше.

Пътят няма да е лесен и ще е дълъг, но историята на ВМРО също е дълга. И никога не е била лесна.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

 

Методи Байрактарски / Вестник “ Топ Преса“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене