Емил Костадинов, абе Вие сериозно ли?

Миналата седмица в медията на моята колежка Мариета Димитрова, Благоевград Нюз, гледах с интерес интервюто и с червеният бивш, настоящ, вечен стожер на БСП – Благоевград, Емил Костадинов, който с радост „игра хоро на парламентарното погребение на Цветан Цветанов“. Озадачих се. Явно червеният ястреб на джумайската червена организация, толкова е ненавиждал заместник председателя на ГЕРБ, че намери намери начин да изрази публично еуфорията си. Той ли точно? Айде, нема нужда! Сега на всички вас ще споделя от къде познавам Емо Костадинов и ще разберете, че коментирам днес не с цел да адвокатствам на някого, ами напротив искам да покажа мястото на друг. Съпругът на бившия главен архитект на община Гоце Делчев, Анушка Костадинова надълго и нашироко обясняваше, какво мисли че ще се случи, какво да очакваме в политически план, колко лоши са тези от ГЕРБ и колко хубав е той. Това ми припомни запознаването ни.

За тези които не знаят аз не съм от благороднически род, от този „човек на човека“ и преди журналистиката и бизнеса се налагаше да бачкам здраво тежък физически труд, за да си изкарвам парите. Работех на един строеж. Новостроящ се хотел в Огняново, собственост на местен бизнесмен – господин Петрелийски. Емо Костадинов всяка сряда караше жена си в Гоце Делчев, защото по онова време беше така главния архитект идваше само в сряда, дремеше и за правила и работно време… Пред кабинета и имаше опашки на десетки хора, които искаха нещо от държавата, но Костадинова си беше силна и властта , а такива хора в България си правеха каквото искат без да се съобразяват с никой. Емо Костадинов оставяше жена си да работи в община Гоце Делчев, а той през това време обикаляше частните обекти които обслужваше фамилното им проектантско бюро. Емо идваше на хотела в Огняново, беше представен от собственика като „много сериозен човек, влиятелен политик от БСП“, благодарение на него викаше строителя, „си прави каквото искаме.

Първо строим и после узаконяваме…“ И думите ми бяха чистата истина, още повече че хотела който строяхме с труда си, беше замислен като вилно селище, но в последствие собственикът беше взел решение да НАПРАВИ СГРАДА. На практика Емо идваше на място да заснеме построеното и да го впише в проект, който успоредно със строежа жена му щеше да узакони. Неофициално сред работниците се говореше, че въпросният хотел всъщност не е на „Петрелийски“ ами на тогавашният зам. председател на парламента акад. Благовест Сендов, също влиятелен кадър много близък и избиран от формации свързани с БСП.
Помня Костадинов, с поведение на човек от „Голямото добро утро“, опасал джиесеми на кръст, каращ западна кола, черни очила, типичен капиталист, макар и само обявил се социалист. Съвсем наивно се питах тогава, това ли правят политиците, вместо да работят за благото на народа, заобикалят закона или иначе казано за тях закони няма и щом плащаш на жена им пари, ще ти узаконят и най – незаконното.

И днес тоя ми ти господин Седнал пред една уважавана медия, шири се, прави се на познавач, на специалист… Морал чете, критикува и плюе опонентите си за неща от които видимо не разбира – морал, експертност, законност… Питам се наистина, ако утре БСП вземат властта, не че ще го борят този за нещо, предвид факта че си осра пътеките и съсобственото партийно ръководство, ама той ли отново ще обикалят обектите и ще „продава законност“? Хайде някой да ми го е казал ще кажете – подвел ме е, ама и собствените ми очи ли са ме подвели? Не е честно уважаеми читатели. България е във време в което наистина има нужда от сериозни опозиционери, от хора наистина милеещи не за схемите на жените им а за държавата. А това че Костадинов сам се пробутва за лице на опозицията, извинявайте, ама няма да стане. Несериозно е!

Вестник “ Топ Преса“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене