СКАНДАЛНО! ДАМТ „опраска“ Калцата!

МАШИНИТЕ НА ИЗВЕСТНИЯ НЕВРОКОПСКИ КРАНИСТ НЕ ОТГОВАРЯЛИ НА ТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ! ТОЙ СЕ ЖАЛИ В СЪДА!

Тежки дни настанаха за един от изявените специалисти по тежките автомашини. Известният неврокопски бизнесмен Костадин Керезов – Калцата е на ръба да спаси бизнеса си. Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор наложи сериозни санкции на местния собственик на кранове за вдигане на сериозни тежини и буквално го изправя пред фалит, сочи справка на вестник „Градът“ в бюлетина на институцията.

Уплашен от този факт, Калцата жали това тяхно решение в Районен съд – Гоце Делчев, с дело номер 120 от тази година. За голямо съжаление, фирмата на Колцата е известна със сериозни проблеми. От ДАМТ напомнят за случая преди 4 години, когато институцията съвместно с инспекцията по труда започна спешна проверка на фирмата-работодател на загиналия 26-годишен Мустафа Пачеджи от гърменското село Дебрен именно Калца ЕООД заради нелеп инцидент с негов кран.

На проверка беше подложен и собственикът на крана, извършвал претоварването на цистерните известния в Гоце Делчев К. Керезов- Калцата..

Както съобщихме  тогава, цистерна падна, зати­сна и уби на място Мустафа, инцидентът стана за броени минути през 2014 година. Според някой, причина за него е скъсано въже, което е носило цистерната, тя се откачила и премазала 26-го­дишния мъж. Случаят с Муси потресе съселяните му и се помни до ден днешен с мно­го мъка. Той е баща на малко момиченце и съпруг на слу­жителка в общината на село Дебрен Атидже Пачеджи. До ден днешен никой не е на­казан за случая, а Калцата видимо не си е взел поука, че не може да се работи с ма­шини, които не отговорят на стандартите на институцията ДАМТ.

Вестник “ Градът “

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене