Със заповед, кмета Арбен Мименов въведе пълна забрана на паленето на огньове на пасища, сухи треви и стърнища

С цел ограничаване на пожари, възникнали поради небрежност от населението и във връзка с определения пожароопасен сезон в горските територии за периода от 01.04. до 31.11.2019 година, кметът на община Сатовча Арбен Мименов с нарочна заповед въведе пълна забрана за паленето на стърнища и сухи треви по слоговете, крайпътните ивици, вилни места в горите, в земи от горски фонд и другите земеделски земи.

Със заповедта се забранява изгарянето на растителни отпадъци в земеделските земи, в близост до житни култури и гората.

Забранява се паленето на огън и пушене при пребиваване в горските територии и селскостопанските земи през пожароопасния сезон и при ветровито време.

Заповедтта  на кмета Мименов  забранява  също  използването на пиратки от пастири, ловци и туристи в горите и пасищата през пожароопасния сезон.

С нарочната си заповед кметът на общината разпорежда още , кметовете на населени места да организират стриктно наблюдението и охраната на селските имоти с оглед навременното откриване на възникнали пожари, като при откриване на такива незабавно да бъде  подаден  сигнал  на телефон 112 и 07541/2066, след което  да се започне гасенето.

Със заповедта е разпоредено също , в случай на констатирани нарушения на виновните лица да бъдат налагани  строги санкции.

Да се спазват  и стриктно дадените указания  в заповедтта  относно  паленето на огън в дворовете на граждани да става само на обезопасени места, в неветровито време и под  стриктно наблюдение, до пълното загасяване на огъня, като до него не се допускат деца.

Кмета Арбен Мименов  е възложил изпълнението на заповедта на кметовете по населени места, екополицаите по райони и доброволното фор- мирование към Общината, като контрола по из- пълнението й е на  Илхан Карагьоозов – директор на дирекция АПООСГРАОА.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене