ЕКСКЛУЗИВНО!!! ЛИДЕРЪТ НА ПП ГЕРБ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, НИКОЛА ДЖИНГАРОВ

Дали всички колеги си четат внимателно материалите и не гласуват по инерция или предстоящите избори налагат повдигането на подобни въпроси?

– Г-н Джингаров, как ще коментирате предложение­то на общинските съветници от ДПС, Община Гоце Делчев да напусне асоциацията на ВиК?

– Първо, не съм юрист по образование, но мисля, че това откъм законова гледна точка не би могло да се случи, тъй като ВиК гр. Гоце Делчев никога не е било общинско дружество, а винаги е било държавно. Ако напуснем асо­циацията, какво дружество ще станем? Нека предполо­жим, че това е възможно, но тогава би било редно да се отчетат плюсовете и минуси­те. Преди да бъде гласувано предложението на колегите от ДПС, г-н Москов – кметът на общината, обясни какви инвестиции са направени през последните няколко го­дини за ВиК инфраструктура, откакто членуваме в асоци­ацията. Това са над 4,6 млн. лева само от постановле­ния на министерски съвет, т.е. директни плащания от държавата. Отделно от това са проектите по ПУДООС и в МРРБ. Г-н Москов обясни пред общинския съвет, че ако не сме в асоциацията, общината няма право да кан­дидатства по тези проекти.

Затова и недоумявам защо колегите от БСП гласуваха „въз­дър­жали се“. Не искам да бъда раз­бран погреш­но, ние съвет­ниците от ГЕРБ също не сме съглас­ни с пови­шение­то на цените на услу­гите на ВиК, но мисля, че здравето и живота на хо­рата са по-важни от 0.20-0.30 стотинки. Всички ние знаем, че все още има райони с ин­тернитови тръби, които са канцерогенни и без необхо­димите инвестиции няма как да бъдат подменени. Но не само това е определящо за цената на ВиК услу­гите. Преди един месец, по покана на Общин­ска адми­нистрация Гоце Дел­чев, при нас дойде г-жа Росица Ди­митрова – управител на ВиК Бла­гоевград, за да обясни пред общин­ският съвет и жителите на община Гоце Дел­чев как се формира цена­та на ВиК услугите и кое налага увеличението им. Може би сега е момен­тът да напомня на някои колеги, че през февруари 2018 г. беше представен за разглеждане и гласу­ване бизнес план на асо­циацията по ВиК, в който е описано кога и с колко ще поскъпват услугите. Искам да отбележа, че бизнес планът е гласу­ван и одобрен единодуш­но от всички общински съветници. Затова и ще завърша с въпрос! Дали всички колеги си четат внимателно материалите и не гласуват по инерция или предстоящите избори налагат повдигането на подобни въпроси?

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене