Свържете се с нас

Политика

Скандал! Бриндо пуска МОЩЕН компромат срещу Савеклиева!?

Публикувано

на

Сайтът на скандално известният благоевградски …. жител Иван Хамбарджийски – Бриндо, обяви днес че ще пусне нещо скандално, свързано с областният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград, Даниела Савеклиева. Скандалната заявка, гласи следното “ Провалът на ГЕРБ в Пиринско! Савеклиева лъже Цветанов – Цветанов лъже Борисов“. Според източници на Топ Преса, става въпрос за нещо истински потресаващо, което може да коства главата на народният представител Даниела Савеклиева. По наша информация, конфликтът между двамата е от доста време насам. Депутатът от ГЕРБ и областен координатор за Благоевградска област Даниела Савеклиева, само преди малко повече от месец осъди въпросния сайт за изнесени позорни неверни твърдения. На първа инстанция съдът реши тя да получи 5000 лв. обезщетение, като решението не е окочателно.

На 20 март 2017 г., по време на предизборната кампания за парламент, в електронния сайт е била публикувана статия „Д. Савеклиева: Гласувай за нас с отвращение“. Посочено било, че сайтът разполага със запис от частен телефонен разговор на Савеклиева с член на РИК и му упражнявала натиск. Соред сайта „в разговора се чува как тя се разпорежда с въпросното лице в комисията да наблюдава как останалите членове на комисията от партия ГЕРБ гласуват и така да упражни своя вот.“

„Нищо от това не е вярно. Всяко едно твърдение е абсолютна лъжа. Такъв разговор не е провеждан, с което и да е лице, член на комисия към РИК“, категорична е Савеклиева в исковата си молба до съда, в която настоява за обезщетение за неимуществени вреди. Твърди, че написаното се отразило на емоционалното и психическоно й състояние, рефлектирало в обществото, сред колеги, приятелите, познатите и роднини.

Депутатът е категорична, че публикуваната информация не само е неверна, клеветническа и непроверена, но и умишлено създадена лъжлива информация с цел уронване на престижа и дискредитирането й.

Съдът прие, че изнесеното в статията не е свързано с обидни квалификации. В същото време обаче се внушават позорни, неистински обстоятелства за Савеклиева.

Позорно обстоятелство е факт, чието разгласяване води до засягане на честта и достойнство и авторитета, твърди съдът. „Когато журналист разпространява определени твърдения за другиго, ако те имат позорящ характер, преди да ги публикува, следва да се убеди в тяхната истинност. В противен случай, възниква отговорност за него, тъй като правото на свободно изразяване и разпространяване на информация не може да бъде обезпечено за сметка на нарушаване правата на друго лице, тоест, упражняването на едно право не би могло да се гарантира чрез накърняване на друго право“, категорични са магистратите.

Те не отричат, че допустимата журналистическа критика по отношение на публичните личности и в частност политиците е в по-широки граници предвид обществения интерес, те трябва да понасят засиления журналистически интерес и да търпят повече укори, включително и с надхвърлящи добрия тон изразни средства. „В случая обаче допустимата критика е надскочена с разгласяването на неистинни твърдения, както и изявления уронващи престижа и на политик и самооценката на личността“, мотивира се съдът и постанови 5000 лв. обезщетение…

Според местните политически и медийни кръгове, Бриндо е бесен от това осъждане и се е заел да „срине“ политическата кариера на Савеклиева. От друга страна тя космено му помага с нечувана политическа пасивност и като партиен лидер и като, народен представител. В това чувствително време, ако Бриндо наистина е събрал факти срещу нея планът му може и да успее и Савеклиева да подаде оставка от заеманите длъжности. Нещо повече, а медийната политика на боластният координатор също е доста подозрителна, тя отказва всячески интерюта и завява, че работи само с вестник „Струма“, което според нас е проява на някакъв вид гузност и страх от публичност… Какво се крие зад това ,предстои да разберем!

 

коментара

Политика

И АТАКА категорично против сделката за F-16!

Публикувано

на

Унизително е, че на рождената дата на Списаревски коалицията ГЕРБ, ДПС и ВМРО загроби България с над 3 млрд. лева, смята Чуколов

АТАКА е категорично против сделката с американците за F-16. Това заяви зам.-председателят на партията Десислав Чуколов по време на дебатите в Народното събрание.

По думите му българската държава ще даде над 3 млрд. лева за 8 американски изтребителя. Според него през последните седмици са изприказвани абсолютни лъжи относно машините. „Ясно е, че цената ще нарасне. Ясно е, че в годините самолетите трябва да бъдат поддържани, докомплектовани със съответните въоръжения, бомби и т.н., които ще бъдат продадени от американската страна.

Другата лъжа според Чуколов е, че България нямала сключен договор със САЩ за безплатно ползване на американските бази у нас.

„Още 2006 г. от АТАКА бяхме на протести пред американското посолство в Южния парк да изразим мнение, че не трябва да се дават четири български бази за безплатно ползване на американската страна. А чух тези дни от г-н Каракачанов и други фактори от военното министерство, че нямало у нас американски бази. Има!“, заяви още Чуколов и напомни, че в договора е записано, че българската страна няма право да изисква информация от американците за това какво влиза и излиза в базите.

„Ще получим тези самолети на завишена цена и тук декларираме, че от АТАКА сме против и категорично този договор не трябва да бъде подписан“, заяви още Чуколов.

„Сега ще дадете парите накуп, предварително, а 2023 г. ще ги получим от САЩ, евентуално. След 4 години Русия сигурно ще има С-600, а ние ще имаме самолети от 74-та година. Звучи ли ви изгодно и логично?“, попита от трибуната зам.-председателят на АТАКА.

В заключение той напомни, че на 19 юли 1916 г. е роден героят Димитър Списаревски, който се е разбил в американските „летящи крепости”, бомбардирали София. Чуколов определи като поредно унижение това, че точно на тази дата купуваме американски самолети, чиито предшественици са бомбардирали София.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето

Политика

Бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев, вече не е член на ЦС на ДПС

Публикувано

на

Бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев, вече не е член на ЦС на ДПС, освободен бил по негова молба, кардиналните решения за съдбата на структорите на ДПС в община Гърмен се вземат днес на областен съвет 

Бившият кмет и депутат Ахмед Башев, вече не е представител на община Гърмен в Централния съвет на ДПС. Башев вече не е и член на ДПС.

Това е решение от последното заседание на ЦОБ /централно оперативно бюро/ на ДПС проведено преди дни, научи Топ Преса.

Отлично информирани съобщиха, че Ахмед Башев е бил освободен като член на ЦС на ДПС и от членството му в партията по негова молба, която е била приета и гласувана единодушно от цялото ръководство.

Взето е било и решение за разпускане на общинската структура на ДПС в община Гърмен.

Днес на областен съвет ще бъдат взети кардинални решения относно ДПС Гърмен както и ще бъде избран временен председател, който да  организира структурирането на новите местни и общинска организации на ДПС в Община Гърмен.

Вече няколко години учредители на ДПС в община Гърмен настояват този процес в редиците на ДПС да се случи. Това бе и причините много членове на ДПС да напуснат или да замразят членството си.

От лидерският пост като ръководител на общинската структура на ДПС в община Гърмен е освободен и досегашният председател Мустафа Геров. За неговият пост има доста кандидати.

Днес, областният съвет на ДПС се очаква официално да оповести решенията относно кадровата политика в редиците на ДПС в община Гърмен, а именно  новият временно изпълняващ длъжността общински председател, който да проведе събрания и конференция за избор и на нови местни лидери както и общински председател – титуляр.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ