От утре започват валежи

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и на места в Източна България ще има превалявания.

Минимални температури между 5 и 10 градуса, предава БТА.

Утре, след временно разкъсване и намаление на облачността от югозапад, тя ще започне отново да се увеличава. Ще започнат и валежи, които до вечерта ще обхванат почти цялата страна и ще продължат и през нощта срещу вторник. На места, главно в Южна България, те ще са интензивни и с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 15 и 20 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще продължи да се понижава.

Над Черноморието в сутрешните часове все още ще има превалявания, но те ще спрат, а облачността временно ще се разкъса. Вечерта облачността отново ще се увеличи и през нощта срещу вторник по южното крайбрежие ще има валежи. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи, на места и с гръмотевици. Над 2000 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9 градуса, а на 2000 метра – около 3-4 градуса.

Във вторник ще бъде предимно облачно и на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните – между 13 и 18 градуса. В сряда облачността ще се разкъса, но на места, главно в следобедните часове, все още ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене