ВМРО-Гоце Делчев спази традицията ,в „Седмицата на гората“ залесиха над 100 тополи

С  над 100 тополи залесиха днес празните участъци покрай р. Места ,посока „ Барото“ представителите на местната организация на ВМРО в Гоце Делчев с което  спазиха традицията за дейно участие със свое мероприятие в „Седмицата на гората „ . В инициативата освен ръководството на червено –черните се включиха  и представители на женската и младежка организации на ВМРО и  сърцати граждани приятели на патриотичната организация . Съществена помощ с техника  и съвети  за да бъде качествено свършена работата ,оказаха  на групата залесители  и специалисти от  ДГС  Гоце Делчев  .

Чаровната Или която е съвсем малко дребосъче,  днес за първи път и тя хвана специално подготвената й за случая лопата и заедно с братчето си  Алекс бяха  най- малките  участници в залесителната кампания на ВМРО .

Бащата на малчуганите  арх. Георги Атанасов бе довел на терен цялото си семейство както и повечето от ръководството на ВМРО участваха семейно в инициативата .

На групата днес бе съобщено от горските служители ,че посетите от младежката организация на ВМРО  миналата година над 200 корена бял бор и млади акации  на територията на Държавно горско стопанство –Гоце Делчев в Пирин , че всички са се хванали и са започнали своят благоприятен растеж.

Припомняме , че миналата година начало на традицията поставиха над 30 младежи членове и симпатизанти на ВМРО – Гоце Делчев които подкрепени от  председателят  на организацията д-р Иван Канелов и лидерката на женската структура  Снежан Стоева  се включиха в пролетното залесяване в Седмицата на гората .

Така миналата година младите членове на ВМРО –Гоце Делчев си обещаха всяка  година да се включват активно в кампаниите по залесяването под мотото  „Зеленото  е родолюбие“ .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене