Свържете се с нас

Новини

ВМРО-Гоце Делчев спази традицията ,в „Седмицата на гората“ залесиха над 100 тополи

Публикувано

на

С  над 100 тополи залесиха днес празните участъци покрай р. Места ,посока „ Барото“ представителите на местната организация на ВМРО в Гоце Делчев с което  спазиха традицията за дейно участие със свое мероприятие в „Седмицата на гората „ . В инициативата освен ръководството на червено –черните се включиха  и представители на женската и младежка организации на ВМРО и  сърцати граждани приятели на патриотичната организация . Съществена помощ с техника  и съвети  за да бъде качествено свършена работата ,оказаха  на групата залесители  и специалисти от  ДГС  Гоце Делчев  .

Чаровната Или която е съвсем малко дребосъче,  днес за първи път и тя хвана специално подготвената й за случая лопата и заедно с братчето си  Алекс бяха  най- малките  участници в залесителната кампания на ВМРО .

Бащата на малчуганите  арх. Георги Атанасов бе довел на терен цялото си семейство както и повечето от ръководството на ВМРО участваха семейно в инициативата .

На групата днес бе съобщено от горските служители ,че посетите от младежката организация на ВМРО  миналата година над 200 корена бял бор и млади акации  на територията на Държавно горско стопанство –Гоце Делчев в Пирин , че всички са се хванали и са започнали своят благоприятен растеж.

Припомняме , че миналата година начало на традицията поставиха над 30 младежи членове и симпатизанти на ВМРО – Гоце Делчев които подкрепени от  председателят  на организацията д-р Иван Канелов и лидерката на женската структура  Снежан Стоева  се включиха в пролетното залесяване в Седмицата на гората .

Така миналата година младите членове на ВМРО –Гоце Делчев си обещаха всяка  година да се включват активно в кампаниите по залесяването под мотото  „Зеленото  е родолюбие“ .

коментара

Новини

Строят Дневен център за деца с увреждания в Якоруда

Публикувано

на

Започна строителството в град Якоруда на обект „Изграждане на Дневен център за деца с увреждания“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. Стойността на проекта е 1 190 332.31 лева с ДДС. Изпълнител на строително–монтажните работи е „Билдинг Компани“ ЕООД.

Ще се реализират дейности по изграждане на Дневен център за деца с увреждания до 18 години. С осъществяването на проекта се цели подпомогане на семействата на деца с увреждания чрез осигуряване на достъп до качествени социални и медицински грижи. Ще се провеждат в социалното заведение и различни обучения на децата за създаване на навици и умения за изграждане на тяхната самостоятелност, което ще им позволи да водят пълноценен живот.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Боян Магдалинчев: Към този момент нямам съмнение в качествата на Иван Гешев

Публикувано

на

Боян Магдалинчев очаква още опити за нагнетяване на напрежението около избора на главен прокурор

„Очаквам още протести. Не изключвам вероятността да има още опити за нагнетяване на напрежението около избора на главен прокурор“, заяви пред БНР Боян Магдалинчев – представляващ ВСС.

„С такива действия се целят две неща. Първо – да се активира обществената нагласа срещу този кандидат. Второ – чрез тези действия да се мотивират някои от членовете на ВСС да не гласуват така, както са решили предварително или съобразно качествата на кандидата“, изказа мнение той в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

„Към този момент нямам съмнение в качествата на Иван Гешев, които той показа като заместник главен прокурор и ръководител на Специализираната прокуратура. Времето  ще покаже дали той ще се наложи в съответствие с изискванията на закона като ръководител на прокуратурата, ако бъде избран. Поне засега, той показва една решителност за налагането на закона. Искрено се надявам всичко, което се предприема от страна на прокуратурата, да е в съответствие с Конституцията и изискванията на законите в страната“, коментира Магдалинчев.

Според него Иван Гешев не отрича разделението на властите:

„Според мен идеята му е да се бори с престъпността с всички възможни средства и когато е необходимо, и комуникация между властите, а не да отрича разделението на властите – аз така го разбрах“.

Невиждана организирана кампания

Магдалинчев подчерта, че никога не е имало така организирана кампания срещу определен кандидат за главен прокурор:

„Онзи ден ми направи впечатление на митинга пред Съдебната палата – яки момчета с черни потници и по чехли – едва ли те толкова добре разбират какво значи избор на главен прокурор. Останах с впечатление, че те не са от хората, които могат да имат поглед за качествата на главния прокурор и да могат да изведат своята теза дали той трябва да бъде или не. Дали те са засегнати, дали са част от някакви групировки или някой ги използва – не мога да кажа“.

Според него се създава масова психоза и масово настроение срещу избора на Гешев. Най-вероятно има други интереси на заден план, които не биха желали точно този човек да бъде главен прокурор, предположи Боян Магдалинчев и добави:

„Виждаме и политически лидери, които присъстваха на тези протести и те организираха протести. Видях бившия министър на правосъдието Христо Иванов. Този закон за съдебната власт в настоящия си вид в огромната част е негово дело, когато беше министър, не малка част. Той беше човекът, който готвеше промените в Конституцията. Той сега участва в протеста, който всъщност като че ли не приема това, което той подготвяше и налагаше като министър“.

Боян Магдалинчев остава на мнение, че е по-добре да има няколко кандидати за поста на главен прокурор.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ