Успешен старт за кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Кметът Камбитов: Сигурен съм, че всички ни обединява едно – обичта към нашия град!

Доц. д-р Валентин Василев, обществен посредник

При изключително силен интерес започна пролетната  кампания на „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Кметът Камбитов откри официално инициативата на площад „Македония“, заедно с председателя на Общински съвет- Благоевград- Радослав Тасков, общественият посредник доц. Валентин Василев, заместник- кметове на Благоевград,  децата от „Престо“, жители и доброволци .

Радослав Тасков, председател на ОбС- Благоевград

„Благодаря Ви, че припознахте и подкрепихте кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ и отделихте от свободното си време. Благодаря и на нашите партньори от „Метро“, „Mr. Bricolage“ и “Еко Партнърс”, които застанаха зад идеята и ни помагат. Нека заедно направим така, че нашият град да бъде по-чист, по-привлекателен, по-спретнат. Нека заедно дадем пример не само на нашите деца,а  и на тези, които замърсяват. И ако малка част от тези, които не пазят чисто, се променят това би било  успех. Аз съм сигурен, че ще успеем! Сигурен съм, че всички ни обединява едно – обичта към нашия град. Днес обичаме Благоевград повече от вчера, а утре ще го обичаме повече от днес“, каза в част от приветствените си думи кметът Камбитов.

  Стотици жители на Благоевград се включиха в пролетната кампания на Община Благоевград и допринесоха, с труда си, за по-чист град. Доброволци включили се в инициативата заедно с кмета Камбитов почистиха коритото река Благоевградска Бистрица.

Дамите от Съвет на жените успяха да преобразят двора на болницата в по-приветливо място. Те приспособиха стари автомобилни гуми в красиви саксии, с прекрасни цветя. Изчистиха целия терен в двора на болницата и облагородиха зелените площи.

  Служители на общинска администрация се обединиха в идеята да почистят табелите на входа на Благоевград. Стотици граждани излязоха пред домовете си и облагородиха зелените си площи, като засадиха растения и почистиха прилежащи части.

  Имаше и граждани, преминаващи през терените, на които се чисти и се включваха в кампанията, в името на по-чист и по-зелен град.

  Десетки терени вече са почистени. Събраният отпадък бе поставен  до контейнерите предназначени за целта. Десетки благоевградчани решиха да събират разделно и да рециклират, като събраните отпадъци бяха оставени до контейнерите за разделно събиране.

Община Благоевград, „Еко Партнърс“, „Mr.Bricolage“ и „Метро“, подсигуриха всички необходими материали, за улеснение на доброволците. На специално обособените шатри, доброволци от Детски парламент раздаваха лопати, метли, чували, ръкавици, градински инструменти,тениски и шапки с логото на кампанията,както и разсад- рози, вистерия, хибискус, люляк и други.

   През целия ден Благоевград ще бъде град за пример. Нека продължим кампанията на 7,13,14 април за чист и зелен Благоевград. От нас зависи!

 Шатрите ще бъдат разположени и през двата уикенда за улеснение на гражданите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене