Метална ограда спаси 27-годишен мъж

28-годишен шофьор излезе с автомобила си от пътя и изкриви моста над река Струма при навлизане в кюстендилското село Раждавица. Водачът е влязъл в завоя преди моста с несъобразена с условията скорост и изгубил управление над лекия си автомобил „Опел”.

За инцидента „помага” и мокрият участък след падналия дъжд. Настилката била изключително хлъзгава. Автомобилът излязъл от платното и се забил в предпазните мантинели. Любопитното е, че на моста има двойна застраховка – и ограда, и мантинела. По щастливо стечение на обстоятелствата металната ограда е  удържала колата и не се е стигнало до  каскада в реката.

Според местните жители Ради Любенов, малко преди да достигне мястото, по невнимание натиснал педала на газта вместо спирачка. Младият мъж е без сериозни наранявания, тъй като колата е била с въздушни възглавници, които са го спасили. Щетите по колата са сериозни – цялата предна част е смачкана, счупено е предно стъкло. По случая е започнато досъдебно производство в РУ – Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене