Неврокопчаните Тодор Караджов и Илия Беличев извадиха от язовира край Болярово пет огромни шарана

Неврокопчаните  Тодор Караджов и Илия Беличев извадиха от язовира край Болярово пет огромни  шарана с общо тегло  67.500 кг., най големия е 16.500 кг.

67.500 кг. шарани е рекордният общ улов с който се поздравиха двамата неврокопчани Тодор Караджав и Илия Беличев – заклети риболовци  и почитатели на спортния риболов .

Най големият екземпляр който се закачи на куката на неврокопските риболовци, който им отне около 15 минути за да го извадят от водата ,бе лидерът на ловният им излет , шаран с тегло 16.500 кг.

В риболовната колекция на двамата риболовци влязоха още няколко уловени от тях големи екземпляра   с тегло от 15 кг.,13.500 кг., 12.500 кг. и 10 кг.

Тодор Караджов и Илия Беличев от Гоце Делчев предприеха дълго пътуване до   язовир Текен дере който се намира  край село Болярово община Раковски . Според тях язовира предлага добри условия  за феновете на риболова за да задоволят  рибарските си страсти и мечти ,а именно на куките им да се закачат едри екземпляри . Естествено  , при спортен риболов  условията са извадената риба да  се връща обратно в язовира.

„Да ние също спазихме  условията на  модерния шаранджийски  риболов и върнахме в язовира всичките риби които  извадихме , тръпката обаче беше уникална и тя остава , жалко е че в нашият регион няма къде да се отиде на такъв риболов ,съсипани са  всички язовири от бракониери и хора които прибират всичко в торбите си. Затова това ходим по България по язовирите. И язовира  Нова Ловча е съсипан, беше частен но след това събраха рибата и  го зарязаха .

От 20 язовира в околията няма един на който да има риби с големи размери понеже много се бракониерства и месарстваерки не се взиматникакви …. , и от ИАРА нищо не правят“ сподели   своето разочарование  Тодор Караджов .

Той е категоричен ,че заради погрома на язовирите в региона множество риболовци вече пътуват  за  да   развиват и се кефят на хобито си, по язовирите в цялата страна въпреки, че на територията на гоцеделчевско  има десетки язовири  но нито един с добри условия и най- вече с големи екземпляри риба .

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене