В съдебна битка срещу НАП: Председателят на ОбС Благоевград Р. Тасков печели дело за похарчени близо 100 хиляди евро по проект

радослав тасков Окръжен съд Благоевград отхвърли искането на „НАП“ – София за обявяване в несъстоятелност на сдружение „Граждански съвет за Благоевград” на председателя на ОбС Радослав Тасков. С това грандиозният скандал и дело за неправомерно, според НАП похарчени от сдружението 100 000 Евро, е на път да приключи, След доклад на ОЛАФ от НАП поискаха доброволно възстановяване на преведени по европроект средства в общ размер от 222 023 лева, които бяха за финансирането на проект с наименование „Гражданско общество в услуга на администрацията за повече прозрачност, достъпност и отчетност.

Адвокатът по делото Йорданка Стойчева, която също и е общинска съветничка в Благоевград се въздържа от коментар, след като все още не се е запознала с решението на съдията по делото Румяна Бакалова.

Казусът около самото дело бе повече от любопитен, след като съгласно разследването на ОЛАФ, сдружението на Радослав Тасков се намирало в ситуация на възможен конфликт на интереси с местни граждански и политически власти. Самата идея на проекта бе „Повишаване на прозрачността, публичността и отчетността, и утвърждаването на партньорство между гражданското общество и общинската администрация за подобряване на тяхната дейност. ”

Базирайки се на събраните по делото доказателства, съдът взе решение в полза на сдружението, като то подлежи на обжалване в едноседмичен срок пред Софийския

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене