Добро решение срещу нагли шофьори в Дупница

Безразборното и най-вече арогантно паркиране на автомобили в жк Бистрица в Дупница предизвиква все по-сериозно недоволство у живущи в района.

От два дни, анонимни засега граждани, предупреждават писменно своите съседи за паркирането им поставяйки им бележки на предното стъкло. Над 20 са „информираните“ водачи на МПС-та, че „Това не е паркинг“. „Места вече има и то никак не са малко.

Това обаче не пречи да се паркира на самите улици, вместо в свободните джобове, да си ги качват на тротоарите и на плочките за инвалидите, а на 6-7 метра от тях да има 10 свободни места или пък да заемат като автобусчетата места за няколко коли или пък на самата спирка. Едва ли ще си изтъркат подметките за няколко метра повече. Правила съм забележки, освен да бъда нагрубена, друг резултат няма и на следващия ден пак същото.

Видях сутринта такива бележки и се радвам, че някой гражданин се е заел да образова шофьорите. Следващият път да им лепят трудно-премахващи се големи лепенки, а КАТ и Общината да глобяват наред, защото скоро ги очаквам да започнат да паркират и в градинките, които тръгват да се озеленяват. Защо да не си пазим квартала, като ние живеем тук“, пише наша читателка, която ни изпрати и снимки.

Темата въобще с паркирането е една от най-коментираните и в социалните мрежи, а мненията са най-различни. Според едни е глупост да се снимат и показват неправомерно паркирали в зелени площи и на тротоари автомобили, а според други това трябва да продължи да се показва, за да се засрамят тези шофьори. Получаваме всеки ден също много фотоси с подобни паркирания отдавна, но поради липсата на положителен резултат се отказахме да ги публикуваме.

Вестник “ Топ Преса“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене