Значителна облачност в Югозапада

Днес след обяд над Западна и Централна България облачността ще е предимно значителна и на отделни места в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. На изток ще е с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток, но в сутрешните часове за кратко ще стихне. Максималните температури ще са предимно между 14° и 19°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Мартин Славчев в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините в западната половина на страната облачността ще е предимно значителна и около обяд на отделни места ще превали краткотраен дъжд, над око00 метра – сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област. Вятърът постепенно ще се ориентира от юг-югозапад и ще е умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 10°-12°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене