В библиотеката на един специален ден

Децата от детска градина „Радост“, филиал „Ян Бибиян бяха на гости в библиотеката към читалище „Св. Климент Охридски“ по повод 2-ри април- Международния ден на детската книга. Библиотекарката Тодорка Костева запозна децата от двете групи с организацията на работа в библиотеката. Прочете им приказка и им обясни как да се отнасят към книгата.

Молитвата на книгата се оказа много интересна за малките читатели, които обещаха да я спазват-никога да не я късат, прегъват или нараняват, за да може да отваря прозореца със знания. Децата поздравиха нашата мила библиотекарка със стихотворение за пролетта, а след това се впуснаха в разглеждане на наличните книги и дори си заеха една за детската градина, като обещаха да я върнат в срок.

На 2-ри април 1805 година е роден любимият на поколения деца Ханс Кристиян Андерсен, създал приказния свят на „Малката русалка”, „Снежната кралица”, „Грозното патенце”. Вълшебството на неговите приказки достига до нас дори и през две столетия. Именно неговият рожден ден е избран за Международен ден на детската книга. Специалният празник има за цел да вдъхне любов към четенето у децата и да обърне вниманието на обществото върху детската книга.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене