Блъснатата от влак 47-г. жена от Симитли остава в реанимация

Стабилизираха състоянието на блъснатата от влак 47-годишна Ю. Иванова от Симитли. Пострадалата е поставена на кислород, тя е на самостоятелно дишане, контактна е и разговаря, провеждаме интезивно лечение за овладяване на сериозните гръдни травми, съобщиха от реанимация на благоевградската болница.

Симитличанката, както „Струма“ писа, бе пометена в неделя от ударната вълна на пътническия влак София-Кулата. Тя седяла на камъните до релсите и при наближаването на влака станала, но не успяла да се отдалечи достатъчно.  Машинистът на мотрисата реагирал бързо и успял да спре тежката машина. При падането жената бе наранила главата си и получи тежки фрактури в областта на гръдния кош – счупени ребра и засегнат бял дроб. За овладяване на животозастрашаващата контузия на белия дроб – хемопневмоторакс, е извършена веднага интервенция в хирургично отделение.

Пострадалата жена остава за лечение в реанимация под наблюдение от анестезиолозите в МБАЛ – Благоевград. Обстоятелствата, довели до пътния инцидент, се изясняват от служители на Второ РУП – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене