Свържете се с нас

Култура

В спомен за Николай Кимчев… представиха книга за живота му в Симитли

Публикувано

на

Разчувствахме се в спомени и сещания за случки и преживявания… за многобройни роли на Кольо Кимчев, за безбройните персонажи, в които се превъплъщаваше той, за всеки пък, когато ни срещаше и ни караше да се смеем, да бъдем усмихнати. Точно на първи април, навръх празника на хумора и шегата, диагонално, прочетохме книгата „И земен и небесен“, а после много от нас си я взеха за приятно четиво и за у дома.

Книгата „И земен, и небесен“ за житейския и творчески път на Николай Кимчев бе представена в Симитли в Международния ден на хумора и шегата 1 април. Книгата бе представена в Народно читалище „Св. Климент Охридски“ в Симитли, където Кольо Кимчев не веднъж и два пъти игра, беше награждаван, водеше събития. Принос за изданието имат семейството и многобройните приятели на Николай Кимчев. Мнозина споделиха на премиерата прочувствени думи за един от най-обичаните благоевградски актьори и певци от Пиринския край. Златко Павлов и Борислав Владиков. Фрагменти от книгата прочетоха актьорът Александър Митев и племенницата на Кимчев, журналистът и ПР- Силвия Домозетска.

Книгата съдържа много спомени за Николай Кимчев – на режисьора Бойко Богданов, на драматурга Елена Илиева, на актьорите Николай Вълканов, Веселин Калановски, Красимира Демирева, Петър Върбанов, Красимир Воскресенски и други, на писателите Христо Ганов, Красимира Кацарска, Борислав Владиков и други, на семейството му – съпругата Антоанета, сина Станислав, на приятели като Христо Кротев и много други, които са се докоснали до личността на Николай Кимчев. Публикувани са и много интервюта със самия Кимчев, които са правили различни журналисти. Едно от забележителните неща е опитът на редакционната колегия да събере в една книга всички театрални и филмови заглавия, в които е участвал Николай Кимчев.

Изключителни думи бяха изречени за нашия Кольо… когато играе- играе, когато пие… пие, когато пее… пее, каза Силвия Домозетска в встъпителните си думи. Съпругата на Кимчев, брат му, сестра му, бяха важна част от представянето, като чели с присъствието си и Кимата беше там. Заместник –кметът на община Симитли Евгения Георгиева с най- голямо уважение и приятелски чувства, припомни спомените си с Кимчев…Съседи от Ораново и приятели също разказаха. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на ОбС-Симитли Владимир Христов, общественици и граждани присъстваха на представянето на една книга за живота, на почетния гражданин и голям симитличанин Николай Кимчев.

коментара

Култура

”Миш и Маш” в Кюстендил

Публикувано

на

На 27. юни в централното кюстендилско читалище „Братство 1869” ще гостува популярната детска писателка Анита Тарасевич. Тя ще представи най-новата си книга за деца „Миш и Маш”, а от 10:30 ч. ще посети и ДГ „Слънце” в гр. Кюстендил. Книгата „Миш и Маш” е издадена от издателска къща ”Хермес”, а илюстрациите са на художничката Надежда Кацарова.

Книгата е най-подходяща за деца между 3 и 7 години и ще отведе най-малките читатели на едно забавно цветно пътешествие в света на пакостливите мишоци Миш и Маш.

Анита Тарасевич е родена в град Пловдив. Автор е на стихосбирката „Паметта на всяка капка“, детската книга „Джуджето Джу и други тайни“. През 2012 година излиза дебютната й книга с разкази – „Невинни момичета“, а през 2013 година – сборникът с разкази „Любовни заклинания“.

коментара

Продължете с четенето

Култура

Град Сандански е домакин на преглед на художественото творчество в Сухопътните войски

Публикувано

на

Започнаха празничните прояви, посветени на 90 годишнината от обявяването на нашия прекрасен Сандански за град. С преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски започнаха празничните прояви, които събраха над 500 военни от цялата страна в град Сандански.

Фестивалът на военните духови оркестри и Прегледът на любителското художествено творчество в Сухопътните войски, се организира от Командването на Сухопътните войски и Бригадно командване – Благоевград. Тази година форумът  се провежда в град Сандански, с любезното съдействие на Община Сандански и под патронажа на кмета на община Сандански – Кирил Котев.

Първата концертна проява започна вчера в следобедните часове и продължи до вечерта със запомнящите изпълнения и съревнования между самодейните колективи и индивидуални изпълнители от военните формирования на Сухопътните войски.

Участие в истинския колорит от песни и танци взеха военно служещи от 4 артилерийски полк – Асеновград, 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово и 110 логистичен полк-Пловдив Единен център за начална подготовка – Плевен.

Участниците бяха оценявани от комисия, която  ще продължи своята работа и днес по време на втората част на Прегледа на любителското художествено творчество.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ