Свържете се с нас

Новини

Победа срещу биззаконието и несправедливостта :Административния съд се произнесе в полза на украинка от Гърмен

Публикувано

на

Победа срещу биззаконието и несправедливостта :Административния съд се произнесе в полза на украинката от Гърмен Татьяна Кондратюк, Агенцията за бежанците започва нова процедура по предоставяне хуманитарен статут

На 30.03. 2019 излезе решението на административния съд – София по делото на украинката от Гърмен Татьяна Кондратюк. ! Решението най- после е в полза на Татьяна която от 2014 година заедно със семейството й ходят по мъките за придобиване на хуманитарен статут в България . Именно това е и решението на Административен съд -София -последващата молба за закрила да бъде приета и Агенцията за бежанците да започне незабавно нова процедура по предоставяне хуманитарен статут на Татьяна.
На 11.04.2019 предстои са се гледа и делото на дъщеричката й Анна. Според адвоката на семейството, решението се очаква също да бъде във нейната полза.

В кампанията да не се допусне Татьяна и нейната 15 годишна дъщеричка Анна да бъдат принудително екстрадирани в Украйна се включиха много приятели на семейството ,жители на Гърмен , хора от цялата страна и организации които застанаха зад каузата семейството да остане цяло и да продължи да живее заедно в Гърмен след като държавата и Агенцията за бежанците издадат необходимите им документи за хуманитарен статут и в последствие на гражданство .

Миналата година институции дадоха поредния ултиматум на украинката Татьяна от Гърмен да напусне доброволно страната с дъщеря си, до 13 декември.
Ултиматума бе даден от отдел „Миграция“ към Областната дирекция на полицията в Благоевград без да се съобразят, че тя е предоставила уверение, че е подала последваща молба за закрила.
Определението на Административен съд –София относно ултиматума е ,че то е в разрез със Закона за чужденците в България. Според чл. 36 б, ал. 2 младата украинка и дъщеря й могат да получат разрешение да останат в страната до 17 юли 2019 година, когато 15-годишната Анна ще завърши учебната година.Тя е ученичка –отличничка в училището в Гърмен и се справя прекрасно както с обучението така и със интеграцията си към новите условия в училище и страната .Майката на Анна, Татьяна също работи и се грижи за семейството си което създаде в Гърмен .
На двете украинки , дори е била наложена глоба от 500 лева от началника на отдел „Миграция „ в Благоевград който им връчил отказ на молбата за закрила и им издал нова такава за доброволно напускане на страната което доведе до обжалване на въпросните решения в Административен съд –София .

Припомняме че, Татяна Кондратюк и дъщеря й Анна пристигнаха в Гърмен в края на 2014 година, след като избягаха от набиращата страховита скорост война в Донбас, Украйна.
За излизането от ада, който се случвал тогава в родината й, помощ на Татьяна и Анна оказал руснака Алексей Науменко, който живее от около 40 години напълно законно в България Двамата Алексей и Татьяна подписали граждански брак и заживели тримата като нормално семейство в Гърмен .
От тогава започва и борбата на украинката Татьяна Кондратюк за своя и на дъщеря й нормален живот. Според закона ,тя веднага след пристигането си в България ,подава молба за хуманитарен статут в Държавната агенция за бежанците. Такъв обаче й е бил отказван на няколко пъти с мотив, че била дошла в България , за да се омъжи.
Светлият лъч на надеждата за двете украинки които се радват на щастливото си семейство в Гърмен изгря преди дни след решението на Административен съд –София .

коментара

Реклама
loading...

Новини

Гривни за електронно наблюдение вече ще следят и лицата под домашен арест в Благоевградска област

Публикувано

на

Системата за електронно наблюдение  на правонарушителите вече е налична и на територията на областта. Тя е въведена в експлоатация със заповед на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието,  а териториалните служби имат готовност да я прилагат.

Така наречените  „гривни за електронно наблюдение“   са с GPS система и се поставят на крака на лица с мярка за неотклонение „домашен арест“.

коментара

Продължете с четенето

Политика

В основата на отстраняването на Гуцанов като председател на БСП – Варна стоят множество фалшификации

Публикувано

на

Друг аргумент за сваляне на доверието бил, че Гуцанов капсулира структурата и се обгражда само с хора, които е назначил на работа в собствените си фирми и които за едната заплата са готови на всичко.

Множество фалшификации са оказват в дъното на отстраняването на Борислав Гуцанов като председател на БСП – Варна. Истината лъснала, когато той изпратил на „Позитано“ формуляри за членове на партийната структура, които са починали, не съществуват в системата ГРАО и формуляри на различни хора, но с една и съща снимка.

Гуцанов отдавна поддържа организации, в които има несъществуващи членове, за да може на база на тяхната надута численост да излъчва повече делегати на конференцията, която да го преизбира за председател, както и за делегати на конгреса. Документацията била черно на бяло и така лесно се установила измамата.

Друг аргумент за сваляне на доверието бил, че Гуцанов капсулира структурата и се обгражда само с хора, които е назначил на работа в собствените си фирми и които за едната заплата са готови на всичко.

От години не са тайна  и обвързаностите му с бизнес интереси във Варна, като за техните цели търгувал с гласовете на общинските съветници.

Нинова изтъкнала всичко това на среща с актива и заявила, че никой няма да повярва, че БСП е алтернатива, след като Гуцанов е част от модела на управление на Варна.

Приближените на градския лидер скочили на протест срещу председателя, но Изпълнителното бюро били безкомпромисни.

Запознати твърдят, че чашата на търпението на Нинова преляла, когато ѝ представили доказателства, че Гуцанов е бит и унижаван публично от представители на бизнеса на рожден ден, на който е присъствал и където му е търсена сметка за съмнителни финансови операции.

Нинова заявила, че това е абсурд, че това не може да е лицето на БСП във Варна и че ако БСП се яви така на местни избори, това ще е краят ѝ в морската столица./big5.bg/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ