Свържете се с нас

Новини

Победа срещу биззаконието и несправедливостта :Административния съд се произнесе в полза на украинка от Гърмен

Публикувано

на

Победа срещу биззаконието и несправедливостта :Административния съд се произнесе в полза на украинката от Гърмен Татьяна Кондратюк, Агенцията за бежанците започва нова процедура по предоставяне хуманитарен статут

На 30.03. 2019 излезе решението на административния съд – София по делото на украинката от Гърмен Татьяна Кондратюк. ! Решението най- после е в полза на Татьяна която от 2014 година заедно със семейството й ходят по мъките за придобиване на хуманитарен статут в България . Именно това е и решението на Административен съд -София -последващата молба за закрила да бъде приета и Агенцията за бежанците да започне незабавно нова процедура по предоставяне хуманитарен статут на Татьяна.
На 11.04.2019 предстои са се гледа и делото на дъщеричката й Анна. Според адвоката на семейството, решението се очаква също да бъде във нейната полза.

В кампанията да не се допусне Татьяна и нейната 15 годишна дъщеричка Анна да бъдат принудително екстрадирани в Украйна се включиха много приятели на семейството ,жители на Гърмен , хора от цялата страна и организации които застанаха зад каузата семейството да остане цяло и да продължи да живее заедно в Гърмен след като държавата и Агенцията за бежанците издадат необходимите им документи за хуманитарен статут и в последствие на гражданство .

Миналата година институции дадоха поредния ултиматум на украинката Татьяна от Гърмен да напусне доброволно страната с дъщеря си, до 13 декември.
Ултиматума бе даден от отдел „Миграция“ към Областната дирекция на полицията в Благоевград без да се съобразят, че тя е предоставила уверение, че е подала последваща молба за закрила.
Определението на Административен съд –София относно ултиматума е ,че то е в разрез със Закона за чужденците в България. Според чл. 36 б, ал. 2 младата украинка и дъщеря й могат да получат разрешение да останат в страната до 17 юли 2019 година, когато 15-годишната Анна ще завърши учебната година.Тя е ученичка –отличничка в училището в Гърмен и се справя прекрасно както с обучението така и със интеграцията си към новите условия в училище и страната .Майката на Анна, Татьяна също работи и се грижи за семейството си което създаде в Гърмен .
На двете украинки , дори е била наложена глоба от 500 лева от началника на отдел „Миграция „ в Благоевград който им връчил отказ на молбата за закрила и им издал нова такава за доброволно напускане на страната което доведе до обжалване на въпросните решения в Административен съд –София .

Припомняме че, Татяна Кондратюк и дъщеря й Анна пристигнаха в Гърмен в края на 2014 година, след като избягаха от набиращата страховита скорост война в Донбас, Украйна.
За излизането от ада, който се случвал тогава в родината й, помощ на Татьяна и Анна оказал руснака Алексей Науменко, който живее от около 40 години напълно законно в България Двамата Алексей и Татьяна подписали граждански брак и заживели тримата като нормално семейство в Гърмен .
От тогава започва и борбата на украинката Татьяна Кондратюк за своя и на дъщеря й нормален живот. Според закона ,тя веднага след пристигането си в България ,подава молба за хуманитарен статут в Държавната агенция за бежанците. Такъв обаче й е бил отказван на няколко пъти с мотив, че била дошла в България , за да се омъжи.
Светлият лъч на надеждата за двете украинки които се радват на щастливото си семейство в Гърмен изгря преди дни след решението на Административен съд –София .

коментара

Реклама
loading...

Политика

Лидерът на ПП „Атака“ подаде оставка като депутат, призова за същото и Джамбазки /ВИДЕО/

Публикувано

на

Лидерът на „Атака“ обясни постъпката си като пример за мъжко поведение и призова за същото и Джамбазки

„Подавам оставката си като депутат от Народното събрание във връзка с кандидатурата ми за кмет на София“, съобщи лидерът на „Атака“ и кандидат за кмет на София Волен Сидеров.

Той отправи покана и към Ангел Джамбазки да постъпи по същия начин. „ Каня и другия кандидат-кмет, който е евродепутат, говоря за Ангел Джамбазки, да подпише същата оставка. Пак ли Джамбазки ще излъже избирателите си? Или този път ще постъпи честно и ще подаде оставката си от Европарламента. Трябва да покажем на хората, че не си играем игрички с тях“, призова лидерът на „Атака“.

Медия

коментара

Продължете с четенето

Политика

Първо в Топ Преса! Цялото МВР Банско с персонална подкрепа за Иван Гешев! Това е достойната кандидатура за главен прокурор!

Публикувано

на

„Няколкото проведени акции на територията на Община Банско на специализираната прокуратура, съвместно с МВР, дълбоката ни професионална експертиза на база анализ на обстановката в държавата ни кара да бъдем безкомпромисни, изразявайки пълната си подкрепа към кандидатурата на професионалиста Иван Гешев, издигната за главен прокурор на Република България“, това е само част от становището на МВР Банско, изразено чрез ръководството му в писмо до „Топ Преса“ след направено наше запитване по повод номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Имаме увереността на топ полицаите от най-известния ни и елитен зимен курорт, че под ръководството на Иван Гешев държавното обвинение ще се води само и единствено от професионални принципи, законност и така чаканата от обществото ни справедливост.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ