Lupa.bg Задържаният топ полицай в Благоевград прикривал дъщеря си,задържаната засега остава в ареста

Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови съдът на разследващия полицай от Благоевград Розалина Кьосева, която беше арестувана при спецакция в началото на седмицата.
Щерката на зам.-шефа на полицията в града Георги Кьосев е обвинена, че е помагала на затворника Владимир Бойчев, известен като Владо Боклука.

Според прокурорите тя е изнасяла служебна информация към любовника си, като му е дала и телефон в килията му в затвора Бобов дол.

Срещу нея са повдигнати 4 обвинения, свързани с изнасяне на информация към затворника. Тя го укривала, тъй като бил издирван с европейска заповед за арест от Гърция, за да лежи 6-годишна присъда.

Кьосева му казала, че го търсят, той се скрил, а тя му носела редовно храна. Давала му информация и за следователи, съдии, прокурори и надзиратели в затвора и техните семейства. Розалина дори изтеглила потребителски заем от 25 000 лева и е дала парите на Бойчев, за да ги харчи.

Заседанието продължи близо шест часа при закрити врати заради преглеждането на информация, събирана със специални разузнавателни средства.

Продължава и разпоредената от прокуратурата дисциплинарна проверка на бащата на задържаната, който е началник на „Охранителна полиция“ в дирекцията.

Зам.-шефът на полицията в Благоевград Георги Кьосев се опитвал да прикрие дъщеря си Розалина, която имала много близки отношения с криминален авторитет, познат в Югозапада като Владо Боклука, научи Lupa.bg от свои източници. Щерката на топ полицая е дознател в местната полиция, срещу нея имало разработка от няколко месеца, но ченгетата все удряли на камък заради високия пост на таткото в системата на МВР.

Информаторите ни разкриха, че и срещу самия Георги Кьосев имало много жалби и сигнали, които потъвали незнайно къде. Lupa.bg научи още, че когато Владо Боклука бил задържан, Розалина Кьосева му дала телефон, за да може бандитът да говори на воля от килията си. Такъв сигнал е бил подаден във „Вътрешна сигурност“, но проверка не била направена заради силното влияние на бащата. Смята се, че Розалина е давала на приятеля си информация, която е свързана с разследването срещу него. В момента Боклука е в затвора, където излежава присъда за наркотици. За него има и издадена Европейска заповед за задържане в Гърция заради пласиране на фалшиви пари.

Открай време полицията в Благоевград е разделена на две групи с по три силни фигури вътре, като едните се опитват да натопят опонентите, че нарушават закона. Така с вражеска помощ сигналите срещу Кьосев достигнали до много високо ниво в София, което станало повод за провеждането на акцията.

„Задържаха го, но пак ще се измъкне, никой не вярва, че ще бъде в ареста за повече от няколко часа“, казаха пред Lupa.bg запознати с положението в благоевградската полиция. Най-вероятно сега той ще бъде ползван само като свидетел. Това не е първа издънка на Георги Кьосев. Преди време зам.-шефът на МВР се забърка в скандал, като заплаши журналист, който отразяваше скандали в КАТ.

По-рано днес обаче се случи немислимото – топ полицаят бе задържан в апартамента си в жк. „Еленово”. Пред медиите униформеният началник успя да каже само, че не знае какво се случва и ще сподели повече с медиите по-късно. Георги Кьосев бе отведен в сградата на областната дирекция за разпит.

Арестът е резултат от акцията, при която спецчасти на Вътрешното министерство влязоха в МВР-Благоевград заради връзките на дъщерята му Розалина със затворник от Бобов дол.

Тодор Тодоров

Вестник “ Топ Преса“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене