Митнически служители спипаха пътник със скрити 290 000 евро

Митнически служители спипаха пътник пътуващ  от Сърбия за България с автобус на“ Юнион Ивкони“ със скрити във  въздуховода над места за сядане 290 000 евро

Около 07:30 ч. на 20.03.2019 г., на ГКПП Калотина, при извършена проверка на автобус на фирма „Юнион Ивкони“, пътуващ от Сърбия за България, митнически служители открили крупна парична сума.

Било установено, че собственика на укритата сума пари Георги К. не е изпълнил задължението за тяхното деклариране при пренасянето им през границата на страната. Парите били укрити от него във фабричните кухини на въздуховода над места за сядане  под № 21 и № 22 на автобуса.

Под ръководството на Районна прокуратура – Сливница  вече се води разследване по образувано досъдебно производство срещу Георги К. за извършено от него престъпление по чл. 251, ал. 1 от НК.

С действията си задържания мъж е нарушил разпоредбите на Валутния закон и на обнародван акт на министъра на финансите. Стойността на предмета на престъплението е 290 000 евро.

С постановление на водещия разследването, Георги К. е  привлечен в качеството на обвиняем. Понастоящем спрямо него е определена мярка за неотклонение „подписка”.

Разследването по делото продължава.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене