Първокласниците от Рибново просълзиха директора Манчо Джуркин и прекрасните си учители, на Празника на буквите

Учениците от 1-ви клас при СУ ,,Йордан Йовков“, в гърменското село Рибново отпразнуваха най-вълнуващия и незабравим в тяхното съзнание – ,,Празник на Буквите“.

Децата бяха уникални със своите стихове, песни, сценки и танци. Справиха се блестящо и всички ги поздравиха с най-топлите и сърдечни думи – ,,браво на вас деца“ -,,Вие вече сте грамотни“.

Голямо бе признанието и към техните учители, защото без техният труд и професионализъм, децата нямаше да са вече такива, каквито ги видяха учители и родители на техният прекрасен празник на буквите.  Учителите Фатме Хатип, Катя Газиева и Къдри Машев, със своя истински професионализъм и най вече с любовта си към професията и децата показаха на всички присъстващи и гости как се работи с ученици когато водещата мисия им е просветлението, обучението и любовта към професията и учениците.

И тримата учители са част от многото и добри професионалисти в училището в Рибново, с които както директорът Манчо Джуркин, така и родителите се гордеят. С представянето си на ,,Празника на буквите“ малките първолаци успяха да развълнуват до сълзи  директорът на школото, учителите си и присъстващите гости.

Директорът Манчо Джуркин бе едновременно много развълнуван и радостен от празника и по време на словото към децата и родителите обеща на първокласниците една екскурзия в края на учебната година. Джуркин връчи на всички грамоти и им пожела да станат космонавти и професори, а не мързеливи снахи, това бяха думите от сценката която изиграха децата. ,,Продължавайте в същия дух. Нагоре и напред науката е слънце.“, пожела още на първокласниците, на техните учители и на целия колектив на СУ ,,Йордан Йовков“.

   

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене