Александър Йорданов и Илия Лазаров са предложените от СДС кандидати за депутати в предстоящите европейски избори

В листата на ГЕРБ ще има двама представители на СДС, единият от тях на 6-то място

Александър Йорданов и Илия Лазаров са предложените от СДС кандидати за депутати в предстоящите европейски избори, на които ще се явят съвместно с ГЕРБ, съобщи лидерът на формацията Румен Христов. 

Той припомни дългата биография на Йорданов като шеф на ПГ на СДС, шеф на парламента. Илия Лазаров пък е главен секретар на СДС.

В общата листа са включени 2-ма кандидати от СДС като Йорданов ще бъде на 6-то място.

„Малко съжалявам, че Владо Кисьов си направи отвод, защото много години сме работили с него, но не се бъркам в работата на СДС“, каза премиерът Бойко Борисов.

„Нашата цел е да изпратим максимален брой на депутати от България в ЕНП, която за нас е гарант за съхраняването на духа и ценностите на Европа“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ и председател на изборния щаб на партията Цветан Цветанов.

„В политическото споразумение се обединяваме около следното. Избраните евродепутати от общата листа на ГЕРБ и СДС да поемат категоричен ангажимент, че през целия си мандат ще бъдат част от ПГ на ЕНП е ЕП.

По думите му двете партии се обединяват около решението нашите избраници да работят за приемането на България в Шенген и еврозоната и против Европа на две скорости, както и всякакви разделителни линии между държавите-членки на ЕС“, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ.

/trafficnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене