НПГ „ Д.Талев“ е гостоприемен домакин на Националното състезание по счетоводство

Неврокопска професионална гимназия „Д.Талев“ има честта да е домакин на Националното състезание по счетоводство, което се провежда в периода 27-29 март 2019г. Тържественото откриване на състезанието се състоя на 27 март 2019г. от 17 часа в сградата на елитното гоцеделчевско училище. Стил, елегантност и класа показаха ръководство, преподаватели и ученици по време на церемонията по откриването.

Официални гости на мащабното събитие бяха г-н Александър Попов – главен експерт на дирекция професионално образование и обучение – МОН ; г-н Ивайло Златанов – началник на регионалното управление по образование гр. Благоевград; г-н Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев. Ученици и преподаватели от 21 училища в България ще вземат участие в националното състезание. Официален спонсор на събитието е фондация „Атанас Буров“, представена от г-жа Росица Колева и г-н Владимир Ташков.

Приветствена реч към гостите на НПГ и Гоце Делчев отправиха кметът на гр. Гоце Делчев – г-н Москов и Директорът на НПГ – г-жа Георгиева. Главният експерт по професионално образование в МОН – г-н Попов представи Националната комисия по оценяване на състезателните резултати, а също така и регламента на състезанието. Представени бяха и всички участници, класирани до този етап.

Гостите се запознаха с впечатляваща презентация за Неврокопската професионална гимназия и постиженията на нейните възпитаници, след което имаха възможността да се насладят на разходка и вечеря в уютното заведение „ Шапковата кръчма“ в с. Делчево.

В четвъртък – на 28 март – ще се състои самото състезание по счетоводство, което представлява тест от 30 въпроса – 15 теоретични и 15 практически. Учениците ще разполагат с два астрономически часа за решаването му. Тестът е изготвен от специална комисия към МОН, определена за Националното състезание по счетоводство. Освен състезанието, на втория ден от мащабното събитие в НПГ ще се проведе научно-практическа конференция „ Иновационни технологии, обучение и изяви в НПГ

„ Д.Талев“. За същия ден учениците от специалност „ Организация на туризма и свободното време“ са подготвили туристически обиколки и екскурзоводски беседи, с които ще разнообразят и обогатят престоя на участниците в Националното състезание. Предвиденият маршрут е Гоце Делчев- с. Лещен – с. Ковачевица – комплекс „ Uva Nestum Wine& Spa“ . Тържественото закриване на състезанието ще бъде в комплекс „ Uva Nestum Wine& Spa“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене