Свържете се с нас

ВИДЕО

Стартира мащабна кампания  „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ под патронажа на кмета Камбитов

Публикувано

на

Мащабна кампания за пролетно почистване започва в Благоевград. Тя е под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и преминава под мотото „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Началото ще бъде поставено на 6 април от 10.30 часа на площад „Македония“ , а чистенето ще продължи и на 7, 13 и 14 април.

   Община Благоевград подсигурява всички необходими материали, като ръкавици, бои, разсад и чували за едно по-ефективно и полезно чистене.

Те ще бъдат раздавани на шатри, разположени в кварталите,както и в центъра на града. В кв. „Еленово“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум.  На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с всичко необходимо за почистването. В зелената кампания на кмета д-р Атанас Камбитов ще се включат и ученици, възпитаници от ЦЛТРДБ, общински служители, представители на институции.

  Чувалите, които ще бъдат раздавани ще са в различни цветове, черни- за смесен битов отпадък, зелени за събиране за  стъклени опаковки, жълти за събиране на опаковки от хартия и картон и пластмасови и метални опаковки. Рециклирането на отпадък е изключително важно за природата и света на човечеството.

  Пролетната инициатива ще стартира с официално откриване,  което ще допринесе за приятно, пролетно и красиво настроение  за жителите и гостите на Благоевград.

    Най-новата кампания на кмета д-р Камбитов- „Чист и зелен Благоевград!   От нас зависи!“ има за цел да преобрази Благоевград с общи усилия, да възпита любов към природата и опазването ѝ, както и да се цени труда на хората, които изграждат нови места за отдих и облагородяват вече съществуващи такива. Идеята е Благоевград да стане още по-красиво и приятно място за живеене и да напомни на жителите и гостите на Благоевград, че задълженията и отговорностите за по-чисти места са на всеки един от нас.

  Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще бъде ежегодна, като ще се провежда всяка година в началото на пролетта.

 Община Благоевград кани жителите на града да се включат и заедно да преобразим нашия град!

 

коментара

ВИДЕО

Тържествено откриване на новата учебна 2019/2020 в ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев /ВИДЕО/

Публикувано

на

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

На гурбет в Саудитска Арабия срещу 400 лева заплата /ВИДЕО/

Публикувано

на

Условията на труд били изключително лоши

На гурбет в Саудитска Арабия срещу месечно възнаграждение от 400 лева. Толкова твърдят, че са получавали работници от благоевградска фирма, които на хиляди километри от България поставяли слънчеви панели.

Освен от обидно ниските заплати, те се оплакват още, че са били оставени на произвола на съдбата. И болни и бедстващи е трябвало да оцеляват в азиатската страна.

„Ние имахме устна договорка. На всеки един беше определена различна ставка. На мен ми беше определено 8,50 долара на час, които не ми бяха преведени. Първо на мен ми беше преведена минимална заплата от 473 лева след натиск от консула в Риад. На всички ни бяха преведени толкова ”, коментира един от ощетените работници.

Колегите му заявиха, че условията на труд в страната били изключително лоши и са били оставени дори без вода. „Беше обещано минимална ставка 8 до 10 долара на час”, коментира друг от ощетените.

„Нашите вече бивши служители са назначени на работа в нашата фирма с трудови договори според българското законодателство. Командировани са в Саудитска Арабия съгласно българското законодателство. Твърденията, че не им е оказано медицинско лечение са абсолютно неверни. Те са застраховани. Възнаграждението е минималното за длъжността. Ние сме им плащали командировъчни средства”, обясни Георги Мавродиев, собственик на фирмата  работодател на измамените работници.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ