Участниците в клуб „Литературни конкурси и фотография“, с ръководител г-н Халачев, постигнаха голям успех в национален конкурс, подкрепяйки изцяло идеята и целта на конкурса.

Снежана Костадинова с фотографията: „Цветна феерия в дъжда“, Ивана Шопова с фотографията: „Супер герой в Дъждовното царство“, Станимира Василева с фотографията: „Празничен дъжд“, Георги Шагов с фотографията: „В мъглата светя само аз – дъждовната капка“ и Антон Янев с фотографията: „Дъждовно отражение“, спечелиха отличието за обществена институция във фотоконкурса „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“.

Награда получи и клуб „Пирински стражи“ при Трето основно училище „Братя Миладинови“, с ръководители г-жа Жостова, г-жа Грозданова и г-н Халачев.

Днес, 26 март 2019 г., лично г-жа Мариана Халачева – директор на Трето ОУ „Братя Миладинови“, връчи доставените днес от куриерска фирма награди на учениците и на ръководството на клуб „Пирински стражи“.

На 21 март 2019 г., се проведе официалната церемония по награждаването на победителите в Националния фотоконкурс „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“, организиран от Българска асоциация по водите (БАВ), организиран по повод Световния ден на водата 22 март.

Конкурсът се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

В категория „Отличие за обществена институция“ нашите фотографи получиха шест отличия, което се случва за първи път в конкурса. Впечатлени от изпратените фотографии от учениците, организаторите решиха да увеличат броя на наградените участници, което също е прецедент.

Тъй като учениците нямаха възможност да присъстват на церемонията по награждаването, техен приятел бе представител на всички. Това бе г-жа Надя Балаценко, която участва в организираните летни походи на клуб „Пирински стражи“ и не скрива симпатиите си към учениците от Трето ОУ „Братя Миладинови“.

Г-н Нено Димов – министър на околната среда и водите награди победителите. На церемонията присъстваха професионални фотографи. Направи впечатление, че представителят на Френското посолство в България, изрази своето задоволство от видените перфектни фотографии, в това число и на учениците от иновативното Трето ОУ.

 „Тази година се спряхме на темата с дъждовете, защото те са свързани с климатичните промени и, за съжаление, прогнозите на експертите са, че това ще продължи и занапред“ – отбелязва инж. Иван Иванов, председател на БАВ в интервю за БНР, автор: Дарина Григорова. „Фотографите, които участват в конкурса, ни изпратиха наистина прекрасни снимки. Темата е интерпретирана в различни посоки. Много радостно е, че във фотоконкурса се включиха и ученици.“ – допълва инж. Иванов.

Журито на конкурса бяха: Председател – зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и членове: Илияна Тодорова, директор на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ; Михаела Габрашкова, временно изпълняваща длъжността изпълнителен директор на ПУДООС; Никола Мобек, аташе по въпросите на институционалното и техническо сътрудничество във Френския институт в България; Мариета Ценова, арт-директор, фотограф и графичен дизайнер. Живее в Лондон, но работи по редица творчески проекти в Европа и България.

Гордеем се с вас, скъпи ученици!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене