Ваня Маникатева областен председател на Младежкото Обединение на БСП: Ще работя за област Благоевград, така че сме „запретнали ръкави“

На общинска конференция на БСП станаха ясни имената на 14-те кандидати за евродепутати. Прави впечатление , че  в дългият списък  от   номинираните  известни личности от БСП, липсва името на председателят на ПЕС и настоящ евродепутат и бивш лидер  на партията, Сергей Станишев.

Номинациите са подредени по азбучен ред като начело  е  името на Ваня Маникатева от МБСП ,  следвана от Деница Златева ,Елена Йончева,Иво Христов, Ирина Бокова ,Кирил Добрев, Кристиян Вигенин , Крум Зарков, Марио Трайков ,Момчил Неков, Николай Бериевски, ,Огнян Радев, Петър Корумбашев и Теодора Халачева.

Топ Преса се свърза с г-ца Маникатева, за да я попитаме как се чувства…

 Ваня, сподели как се чувстваш след като беше номинирана за евродепутат? На кой искаш да благодариш?

– Искрено благодаря на членове на БСП в областта, и не само, които ме номинират за евродепутат. Това е висока оценка за мен като областен председател на Младежкото Обединение на БСП. Считам, че и вие, както и аз сте наясно, че и след тези избори аз ще работя в и за област Благоевград, така че сме „запретнали ръкави“.

Какво означава за теб тази номинация?

– Все пак номинациите са нещо хубаво, защото показват две неща. Първо, БСП номинира младежи! Председателят на Младежкото ни обединение – Николай Бериевски получава номинации в цялата страна, народният представител Крум Зарков получава номинации, както и много други млади лица. Това е нагледно доказателството, че БСП се подмладява и променя, така че да бъде не само най-демократичната партия в България, но и единствената алтернатива и опозиция на управлението на ГЕРБ и неговите пагубни последствия за работещите и социално-слабите българи. Очаквайте тази тенденция да се запази и много повече хора като Крум Зарков да „изскочат“ от нашите редици за зла участ на Бойко, чиито младежи, ако ги има още, наистина са като пионерчета.

Второ, тези избори ни дават сигнали за желанието на хората нещо да се промени. Няма друга причина за това да се издигат толкова много нови лица. Европейските избори по традиция насочват вниманието към нашите национални проблеми, все пак ние сме – с отчайваща преднина – най-бедната страна в Европейския съюз. И докато „комсомола“ на Бойко се събира в най-скъпия хотел в Сандански да се хвали колко милиарда евро се отпускат за България, нека се опитаме да си спомним къде отиват те. Дали в социално-слабите ни родители, дали за здравеопазване и образование, или при бизнесмените, близки на властта? Да си спомним за това как кметът на Благоевград, докато нашата област стана най-бедната в страната, празнува рождени дни в Кипър и в хотел Маринела. Както са го подкарали от ГЕРБ, ще си имат евродепутати, ама тези евродепутати няма да имат народ, когото да представляват от уютните брюкселски кресла, отредени за партийни послушковци…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене