Свържете се с нас

БСП

Ваня Маникатева областен председател на Младежкото Обединение на БСП: Ще работя за област Благоевград, така че сме „запретнали ръкави“

Публикувано

на

На общинска конференция на БСП станаха ясни имената на 14-те кандидати за евродепутати. Прави впечатление , че  в дългият списък  от   номинираните  известни личности от БСП, липсва името на председателят на ПЕС и настоящ евродепутат и бивш лидер  на партията, Сергей Станишев.

Номинациите са подредени по азбучен ред като начело  е  името на Ваня Маникатева от МБСП ,  следвана от Деница Златева ,Елена Йончева,Иво Христов, Ирина Бокова ,Кирил Добрев, Кристиян Вигенин , Крум Зарков, Марио Трайков ,Момчил Неков, Николай Бериевски, ,Огнян Радев, Петър Корумбашев и Теодора Халачева.

Топ Преса се свърза с г-ца Маникатева, за да я попитаме как се чувства…

 Ваня, сподели как се чувстваш след като беше номинирана за евродепутат? На кой искаш да благодариш?

– Искрено благодаря на членове на БСП в областта, и не само, които ме номинират за евродепутат. Това е висока оценка за мен като областен председател на Младежкото Обединение на БСП. Считам, че и вие, както и аз сте наясно, че и след тези избори аз ще работя в и за област Благоевград, така че сме „запретнали ръкави“.

Какво означава за теб тази номинация?

– Все пак номинациите са нещо хубаво, защото показват две неща. Първо, БСП номинира младежи! Председателят на Младежкото ни обединение – Николай Бериевски получава номинации в цялата страна, народният представител Крум Зарков получава номинации, както и много други млади лица. Това е нагледно доказателството, че БСП се подмладява и променя, така че да бъде не само най-демократичната партия в България, но и единствената алтернатива и опозиция на управлението на ГЕРБ и неговите пагубни последствия за работещите и социално-слабите българи. Очаквайте тази тенденция да се запази и много повече хора като Крум Зарков да „изскочат“ от нашите редици за зла участ на Бойко, чиито младежи, ако ги има още, наистина са като пионерчета.

Второ, тези избори ни дават сигнали за желанието на хората нещо да се промени. Няма друга причина за това да се издигат толкова много нови лица. Европейските избори по традиция насочват вниманието към нашите национални проблеми, все пак ние сме – с отчайваща преднина – най-бедната страна в Европейския съюз. И докато „комсомола“ на Бойко се събира в най-скъпия хотел в Сандански да се хвали колко милиарда евро се отпускат за България, нека се опитаме да си спомним къде отиват те. Дали в социално-слабите ни родители, дали за здравеопазване и образование, или при бизнесмените, близки на властта? Да си спомним за това как кметът на Благоевград, докато нашата област стана най-бедната в страната, празнува рождени дни в Кипър и в хотел Маринела. Както са го подкарали от ГЕРБ, ще си имат евродепутати, ама тези евродепутати няма да имат народ, когото да представляват от уютните брюкселски кресла, отредени за партийни послушковци…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

БСП

Нинова към БСП: Върнахте ми надеждата, че с вас можем да направим промяната в България. Продължаваме заедно

Публикувано

на

„Благодаря на всички честни, искрени и безкористни социалисти за позицията по отношение на случващото се в БСП“. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й вчера не е ставало дума за главата на един председател, а за съдбата на една партия, за морала в нея и за почтеността в политиката. „Вашият морал и почтеност победиха парите и задкулисието. Има в България една партия, за която идеите са по-силни от сребърниците. Върнахте ми надеждата, че с вас можем да направим промяната в България. Продължаваме заедно. Приемете моето уважение, социалисти“, пише още Нинова.

коментара

Продължете с четенето

БСП

Областният съвет на БСП Благоевград с категорична подкрепа за Корнелия Нинова

Публикувано

на

На проведеното вчера редовно заседание на Областния съвет на БСП Благоевград, социалистите направиха подробен анализ на резултатите от изминалите европейски избори. Посочена бе нарасналата подкрепа  за БСП – с 3 500 гласа повече, в сравнение с предишните избори. Най-високи са резултатите в общините Гоце Делчев и Кресна. Там БСП е първа политическа сила, като убедително бие ГЕРБ. С тревога бяха посочени примери за купен корпоративен вот и бяха потърсени причините за 6 пъти по – високите изборни резултати на ДПС, постигнати  в Благоевград.

На заседанието бе приета и декларация, в която социалистите от Пиринско категорично изразяват своето „несъгласие със евентуални вътрешно партийни избори и смяна на лидера.”

„За нас основният приоритет в момента е да насочим всичките си усили към предстоящите избори за кметове и общински съветници, които изискват много работа и организация. „ – са категорични социалистите.

„Областният съвет на БСП – Благоевград призовава своите съпартийци и ръководството да проявят разум и да си дадат ясна сметка, колко скъпо ще струва на партията провеждането на избори за лидер в този момент. За нас е недопустимо да пожертваме бъдещия ни успех и да предадем нашите избиратели в името на неясни цели, неоправдани амбиции и егоистичен реваншизъм. „ – това заявиха социалистите в своята декларация.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ