Свържете се с нас

Таблоид

Уж сме големи НАТО-вци, а 15-годишнината – в тишина

Публикувано

на

Само Каракачанов ли представлява държавата в НАТО, та отдавна рекламираният концерт в чест на влизането ни в Атлантическия съюз остана незабелязан от властите?

Още от миналата година медиите изписаха куп заглавия, че отбелязваме 15-годишнината от влизането на България и 70-годишнината от създаването на организацията на Северноатлантически договор с тържествен концерт и специално направен документален филм. Когато дойде време за провеждането му, обаче, поканеният елит от законодателната, изпълнителната и съдебната власти сякаш се изпокри по евтините си луксозни апартаменти.

Уж сме много НАТО, уж сме най-верните и най-изпълнителните, уж сме най-последователните в прилагането на евроатлантическите ценности, а само един Красимир Каракачанов, при това консервативен патриот, уважи дълго рекламирания концерт. Вярно, че в качеството си на военен министър. Но къде бяха колегите му министри? Идеите на НАТО, в които се кълнат постоянно управниците ни, особено като чуят и думата „Русия“, нима са чужди за външната министърка Екатерина Захариева, например? Или пък поне за един народен избраник от Комисията по отбрана? Или пък поне още един от Комисията по външна политика? Не сме чули Народното събрание да се е разпуснало, все пак. Или пък на някой представител на службите за сигурност?

Може само да гадаем с какво толкова са били ангажирани политиците ни, които декларират през ден, че изповядват атлантическите ценности, но липсата им на събитие, което отбелязва 15-годишнината от приемането на България в НАТО и 70-годишнината на Алианса, бе осезаема снощи в зала 1 на НДК.

А помните ли какви сълзи от щастие лееше Соломон Паси, когато подписваше договора?…

BIG5

коментара

Таблоид

Общинска администрация –Белица организира традиционното пролетно и Великденско почистване

Публикувано

на

В рамките на кампанията жителите ще могат да се освободят от натрупаните излишни вещи, както в жилищата, мазетата и таваните си, така и да се погрижат и за районите около жилищните домове, междублоковите пространства, кварталните паркове и места за отдих.

Кампанията ще стартира на 22.04.2019г. и ще продължи до 24.04.2019г.

Провеждането й ще позволи всеки, който желае да почисти дома си и околното пространство, като събраните отпадъци ще бъдат извозени своевременно.

За всички участници ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците. По обемистите предмети и дървесни клони трябва да се поставят извън контейнерите, в непосредствена близост до тях.

Заявки за включване в почистването ще се приемат в стая 104 на ОА-Белица.

Всички инициативи на граждани за почистване получават и ще получат подкрепа и съдействие, както за организиране на кампаниите с консумативи и логистика, така и за извозване и депониране на събраните отпадъци.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички щъркелови гнезда в гоцеделчевското село Баничан вече са осиновени

Публикувано

на

На стълбовете под тях са поставени табели с осиновителите – местни жители и хора от цялата страна, представители на институции, предаде БНР.

Осиновяванията са част от инициативата „Осинови щъркелово гнездо“, реализирана от местното читалище в партньорство с Българското дружество за защита на птиците.

Село Баничан се прочу преди три години с единственото у нас щъркелово гнездо под видеонаблюдение. В него живеят Пролетка и Изгрев. Гнездото им е осиновено от Мария и Хироюко от Япония. Когато те се свързали в социалните мрежи с Румяна и Митко, вече всички гнезда били осиновени.

Инцидент от преди месец със застрелян щъркел в Хаджидимово провокира природозащитни организации да се обърнат към местните хора с апел да се погрижат за птиците. Така се ражда идеята да предложат за осиновяване гнездата на щъркелите. За броени дни и два и отзвук от далечна Япония.

Специално приложение показва схема на осиновените щъркелови гнезда в Баничан. Скоро тя ще бъде обогатена с точния адрес на щъркеловите семейства в целия гоцеделчевски район, които също могат да бъдат осиновени.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ