Свържете се с нас

Таблоид

Уж сме големи НАТО-вци, а 15-годишнината – в тишина

Публикувано

на

Само Каракачанов ли представлява държавата в НАТО, та отдавна рекламираният концерт в чест на влизането ни в Атлантическия съюз остана незабелязан от властите?

Още от миналата година медиите изписаха куп заглавия, че отбелязваме 15-годишнината от влизането на България и 70-годишнината от създаването на организацията на Северноатлантически договор с тържествен концерт и специално направен документален филм. Когато дойде време за провеждането му, обаче, поканеният елит от законодателната, изпълнителната и съдебната власти сякаш се изпокри по евтините си луксозни апартаменти.

Уж сме много НАТО, уж сме най-верните и най-изпълнителните, уж сме най-последователните в прилагането на евроатлантическите ценности, а само един Красимир Каракачанов, при това консервативен патриот, уважи дълго рекламирания концерт. Вярно, че в качеството си на военен министър. Но къде бяха колегите му министри? Идеите на НАТО, в които се кълнат постоянно управниците ни, особено като чуят и думата „Русия“, нима са чужди за външната министърка Екатерина Захариева, например? Или пък поне за един народен избраник от Комисията по отбрана? Или пък поне още един от Комисията по външна политика? Не сме чули Народното събрание да се е разпуснало, все пак. Или пък на някой представител на службите за сигурност?

Може само да гадаем с какво толкова са били ангажирани политиците ни, които декларират през ден, че изповядват атлантическите ценности, но липсата им на събитие, което отбелязва 15-годишнината от приемането на България в НАТО и 70-годишнината на Алианса, бе осезаема снощи в зала 1 на НДК.

А помните ли какви сълзи от щастие лееше Соломон Паси, когато подписваше договора?…

BIG5

коментара

Таблоид

Сложиха на тезгяха кафето „Младост“ в центъра на Гоце Делчев! Искат му € 300 000!

Публикувано

на

„Младост“ както бе известно дълги години – кафе -„Малибу“, заведението намиращо се в сградата на ОБС – Гоце Делчев е обявено за продан.

Агенцията на местен общински съветник го е обявила за сумата от 300 000 евро.
Ето какво пише в обявата, взета от сайта имоти.бг.

„Продава се работещ, напълно оборудван кафе-бар в идеален център на град Гоце Делчев. Заведението се предлага с цялото оборудване видимо на снимките. Налична е и оборудвана кухня.“

Последните години заведението наистина работеше в криза след криза. Старият собственик финансово закъсал бе ипотекирал имота, наематели едвам издържаха да плащат сметките си.
Вижда се, агонията свърши и собственикът се е предал.

Въпрос на време е да видим дали ще се намери някой да му брои близо 600 000 лева за въпросния имот. И да се намери паралия, трудно ще се разработи това кафе, да се намери качествен персонал е почти невъзможно, а и последно време барът се превърна в пушилня за младите, които се „лигавят“ на по едно кафе или вода, а това разходи не плаща, коментират темата познавачи на бизнеса и заявяват убедено – за толкова пари – избиване на инвестицията е почти невъзможна.

Вестник “ Градът  “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Деца катерят гигантски скали в Неврокопско

Публикувано

на

С трениране на техника на катерене и спускане по отвесна скала пещерен клуб „Прилеп“ в  Гоце Делчев откриха новата пещерняшка учебна година. Младите спелеолози, членове на клуба,  приложиха и усвоиха на практика наученото при теоретичното запознаване с тази техника. Клубът в Гоце Делчев е единственият оцелял пещерен клуб в Югозападна България, което обяснява и членуването на запалени спелеолози от Петрич и Благоевград.

При съвместното обучение, под вещото ръководство на опитните клубни инструктори, младите пещерняци приложиха знанията как да покорят отвесната, около 80-метрова скала в местността „Момина кула“ край гр. Гоце Делчев. Възхищение предизвика героичното изкачване на стената от Таня Благоева от Петрич и ученичката от Гоце Делчев Теодора Бързева. Усвояването на такава техника се налага при проникване в така наречените „каскадни пещери“, при което често се налага спускане и изкачване на подобни стени.

В пещерен клуб „Прилеп“ възрастовата палитра на членовете варира от 11 до 73 години. Впечатляващ е ентусиазмът на 11-годишният Милко от Петрич и 15-годишните Лили и Мими от Гоце Делчев и Благой от Петрич, които със завидни умения и сръчност усвояват уроците по пещерно дело. Сходните интереси към екстремни преживявания и любов към природата обединяват членовете на клуба в един сплотен колектив и истинско, неподправено приятелство между хората от трите града. Традиционно всяка пещерна експедиция завършва с вечер край лагерния огън с любими песни, китарен звън и незабравими спомени.

Вестник “ Градът “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ