Свържете се с нас

Светско

НПГ „Димитър Талев“ има свой представител в националния кръг на състезанието „ Най-добра бизнес идея“

Публикувано

на

Ана-Мария Хаджиангелова от 11б клас, специалност „Оперативно счетоводство“ се класира за националния кръг на състезанието „Най-добра бизнес идея“. Иновативната идея, икономически и бизнес обоснована от ученичката, е продуктът „ Супер очила“. Революционните „ супер очила“ в технологично отношение са от типа „ умни продукти“, т.е. могат да следят факторите на околната среда като температура, влажност на въздуха, стойност на вредните емисии и възможност за отчитане на магнитни бури. Този иновационен продукт би могъл да бъде помощник на хората със здравословни проблеми, а и на всички онези, които държат да живеят здравословно и да се трудят в безопасни условия.


Консултант на бизнес идеята на Анна-Мария Хаджиангелова е преподавателят по икономически дисциплини – г-жа Златка Пейчева. 


На 23 – 25.04.2019г. в учебния център за подготовка на олимпийци към МОН в гр. София единадесетокласничката ще представи НПГ „Димитър Талев“.

 

коментара

Таблоид

Общинска администрация –Белица организира традиционното пролетно и Великденско почистване

Публикувано

на

В рамките на кампанията жителите ще могат да се освободят от натрупаните излишни вещи, както в жилищата, мазетата и таваните си, така и да се погрижат и за районите около жилищните домове, междублоковите пространства, кварталните паркове и места за отдих.

Кампанията ще стартира на 22.04.2019г. и ще продължи до 24.04.2019г.

Провеждането й ще позволи всеки, който желае да почисти дома си и околното пространство, като събраните отпадъци ще бъдат извозени своевременно.

За всички участници ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците. По обемистите предмети и дървесни клони трябва да се поставят извън контейнерите, в непосредствена близост до тях.

Заявки за включване в почистването ще се приемат в стая 104 на ОА-Белица.

Всички инициативи на граждани за почистване получават и ще получат подкрепа и съдействие, както за организиране на кампаниите с консумативи и логистика, така и за извозване и депониране на събраните отпадъци.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички щъркелови гнезда в гоцеделчевското село Баничан вече са осиновени

Публикувано

на

На стълбовете под тях са поставени табели с осиновителите – местни жители и хора от цялата страна, представители на институции, предаде БНР.

Осиновяванията са част от инициативата „Осинови щъркелово гнездо“, реализирана от местното читалище в партньорство с Българското дружество за защита на птиците.

Село Баничан се прочу преди три години с единственото у нас щъркелово гнездо под видеонаблюдение. В него живеят Пролетка и Изгрев. Гнездото им е осиновено от Мария и Хироюко от Япония. Когато те се свързали в социалните мрежи с Румяна и Митко, вече всички гнезда били осиновени.

Инцидент от преди месец със застрелян щъркел в Хаджидимово провокира природозащитни организации да се обърнат към местните хора с апел да се погрижат за птиците. Така се ражда идеята да предложат за осиновяване гнездата на щъркелите. За броени дни и два и отзвук от далечна Япония.

Специално приложение показва схема на осиновените щъркелови гнезда в Баничан. Скоро тя ще бъде обогатена с точния адрес на щъркеловите семейства в целия гоцеделчевски район, които също могат да бъдат осиновени.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ