Младежи ГЕРБ-Благоевград проведоха регионална академия

Младежката организация на ГЕРБ-Благоевград проведе регионална академия на тема „България и мястото й в Европейския съюз“ в Добринище. В събитието взеха участие младежи от всички общински структури на МГЕРБ в областта. Лектори на академията бяха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Асим Адемов, председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, кметът на Разлог Красимир Герчев и зам.-кметът на Банско Асен Кирицов.

Форумът бе открит от Венцислав Хросинков, областен координатор на МГЕРБ-Благоевград, който приветства присъстващите младежи и ги запозна с работата на младежките структури и предстоящите инициативи, свързани с изборите за членове на Европейския парламент. Венцислав Хросинков изрази своята увереност, че и благодарение на младежите ГЕРБ отново ще победи на предстоящите избори.

„Днес сме изправени пред много предизвикателства и тези формати са важни, за да можем да вървим напред. Аз вярвам във вас и съм сигурна, че след изборите за членове на Европейския парламент ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила“, каза по време на откриването на форума Даниела Савеклиева. „Тези избори са и огромна отговорност за нас, защото област Благоевград има трима представители в европейските институции. Искам да ви пожелая да не спирате да се развивате, да вярвате в себе си и да продължавате да бъдете все така инициативни“, допълни тя.

По време на лекцията си Даниела Савеклиева запозна младежите с темата за фалшивите новини и колко опасни могат да бъдат те. „Фалшивите новини са заплаха за ценностите на обществото, за демокрацията и пряко атакуват отношенията между хората. Голяма част от запитаните в анкета споделят, че не могат да различат една фалшива новина и това се превръща в проблем. Радвам се, че еврокомисарят Мария Габриел работи усилено по тази тема. Фалшивите новини оказват негативно влияние върху всяка една сфера и поради тази причина е важно всички ние да се борим срещу това явление“, каза Даниела Савеклиева.

Андрей Новаков запозна младежите с платформата Селоводител. „Дълго време българите търсихме причините за състоянието на нашите села и вината за това в различни институции. Аз мисля, че възраждането им зависи от всички нас, всеки от нас да направи нещо малко за близкото село или за селото, в което е израснал и прекарвал летата си“, посочи Андрей Новаков.

В своята лекция пред младежите Георг Георгиев сподели, че ГЕРБ разчита на силен екип и добре свършена работа. Това е, което дава самочувствието на партията да се яви пред български граждани и да поиска отново доверието им. „Доказахме, че никога не изменяме принципите си и винаги с всички сили работим за това, в което вярваме – силна, стабилна и уважавана в Европа и света България“, подчерта той.

Всички лектори подчертаха значимостта на предстоящите избори за членове на Европейския парламент и това колко е важно ГЕРБ да спечели убедително.

Младежите завършиха академията с прекрасната инициатива, по време на която засадиха дръвчета в парка на гр. Добринище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене