Свържете се с нас

ГЕРБ

Младежи ГЕРБ-Благоевград проведоха регионална академия

Публикувано

на

Младежката организация на ГЕРБ-Благоевград проведе регионална академия на тема „България и мястото й в Европейския съюз“ в Добринище. В събитието взеха участие младежи от всички общински структури на МГЕРБ в областта. Лектори на академията бяха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Асим Адемов, председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, кметът на Разлог Красимир Герчев и зам.-кметът на Банско Асен Кирицов.

Форумът бе открит от Венцислав Хросинков, областен координатор на МГЕРБ-Благоевград, който приветства присъстващите младежи и ги запозна с работата на младежките структури и предстоящите инициативи, свързани с изборите за членове на Европейския парламент. Венцислав Хросинков изрази своята увереност, че и благодарение на младежите ГЕРБ отново ще победи на предстоящите избори.

„Днес сме изправени пред много предизвикателства и тези формати са важни, за да можем да вървим напред. Аз вярвам във вас и съм сигурна, че след изборите за членове на Европейския парламент ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила“, каза по време на откриването на форума Даниела Савеклиева. „Тези избори са и огромна отговорност за нас, защото област Благоевград има трима представители в европейските институции. Искам да ви пожелая да не спирате да се развивате, да вярвате в себе си и да продължавате да бъдете все така инициативни“, допълни тя.

По време на лекцията си Даниела Савеклиева запозна младежите с темата за фалшивите новини и колко опасни могат да бъдат те. „Фалшивите новини са заплаха за ценностите на обществото, за демокрацията и пряко атакуват отношенията между хората. Голяма част от запитаните в анкета споделят, че не могат да различат една фалшива новина и това се превръща в проблем. Радвам се, че еврокомисарят Мария Габриел работи усилено по тази тема. Фалшивите новини оказват негативно влияние върху всяка една сфера и поради тази причина е важно всички ние да се борим срещу това явление“, каза Даниела Савеклиева.

Андрей Новаков запозна младежите с платформата Селоводител. „Дълго време българите търсихме причините за състоянието на нашите села и вината за това в различни институции. Аз мисля, че възраждането им зависи от всички нас, всеки от нас да направи нещо малко за близкото село или за селото, в което е израснал и прекарвал летата си“, посочи Андрей Новаков.

В своята лекция пред младежите Георг Георгиев сподели, че ГЕРБ разчита на силен екип и добре свършена работа. Това е, което дава самочувствието на партията да се яви пред български граждани и да поиска отново доверието им. „Доказахме, че никога не изменяме принципите си и винаги с всички сили работим за това, в което вярваме – силна, стабилна и уважавана в Европа и света България“, подчерта той.

Всички лектори подчертаха значимостта на предстоящите избори за членове на Европейския парламент и това колко е важно ГЕРБ да спечели убедително.

Младежите завършиха академията с прекрасната инициатива, по време на която засадиха дръвчета в парка на гр. Добринище.

коментара

ГЕРБ

Народният представител Георги Динев ексклузивно пред Топ Преса: Няма как да бъда доволен от Евроизбори 2019, но това е реалността…

Публикувано

на

Георги Запрев Динев е роден на 29 юли 1975 год. в град Петрич. По професия е икономист, магистър „Предприемачество и мениджмънт”. Преди да стане Народен  представител е изпълнявал длъжността председател на ОбС-Петрич в периода 2015 – 2017 г.

Г-н  Динев  Кметът  на Община Петрич г-н Димитър Бръчков и настоящия Председател на ОбС Петрич направиха страхотен  жест на уважение към всички Председатели на Общински съвет Петрич през последните 30 години. Как се почувствахте на това събитие?

 – Това бе една страхотна идея от страна на председателя и на кмета. Голям жест на уважение към всички, които през последните години допринесохме за развитието на местното самоуправление в на нашата община. Бях поласкан и същевременно много горд, че имах възможността да застана редом до едни от най-емблематичните фигури на прехода и политическия живот на Петрич през последните 30 години. Една наистина много добра инициатива и използвам случая още веднъж да благодаря на г-н Тренчев и г-н Бръчков.

Кои са най-големите постижения на ОбС Петрич, по време на вашето председателство?

 – Имах честта да бъда Председател на ОбС Петрич близо година и половина. Постижения едва ли е най-правилната дума, но смело мога да заявя, че имах едни страхотни колеги, с които успяхме да изградим добър колектив и взехме много отговорни и важни решения за по-доброто бъдеще на Община Петрич, макар че…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

 

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Ръководството на ГЕРБ-Перник уважи традиционния празник в село Големо Бучино

Публикувано

на

Жители и гости на Големо Бучино се събраха тази вечер на площада в селото за откриването на традиционния празник. Събитието уважиха народните представители от ПП ГЕРБ Красимир Велчев и д-р Александър Александров, зам.- кметовете  на Община Перник Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, областният управител и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и кметове на населени места.

С приветствени думи към хората се обърна губернаторът на Перник Ирена Соколова.

„Прекрасно е, че едно толкова красиво и плодородно село, каквото е Големо Бучино, е избрало големия християнски празник Петдесетница, за свой ден, в който да събира рода и семейството. Добрите срещи, хубавите български традиции, фолклора, са корените, които ни правят силни“, сподели Соколова. Тя отправи пожелание за успех, плодородие и берекет.

Зам.-председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Красимир Велчев, който изрази надеждата си за доброто бъдеще на село Големо Бучино и на пернишкия край, защото народният дух и националното самосъзнание са живи.

„От сърце ви пожелавам надежда и вяра, нека да сме заедно и само така ще успеем“ –  бе неговото послание.

„Там, където християнските и народни традиции са живи, са здрави родовите корени и силен – националният дух. Село Големо Бучино е един от примерите за това. Пожелавам на домакини и гости да се насладят на неповторимата атмосфера на празничния ден, да се радват на здраве, благополучие и късмет“,  сподели д-р Александър Александров.

Приветствие отправи и кметът на населеното място Александър Александров.

„Пожелавам на жителите на Големо Бучино да продължават да бъдат неуморни и в празник, и в делник, за да  можем да сбъдваме мечтите си“, сподели кметът. Той отбеляза, че всичко постигнато досега по отношение облагородяване на селото и подобряване на условията за живот се случва благодарение оказаното неоценимо съдействие от Община Перник и от нейния кмет Вяра Церовска.
Жители и гости посрещнаха с аплодисменти участниците в богатата фолклорна програма, подготвена за празника.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ