Свържете се с нас

ГЕРБ

Младежи ГЕРБ-Благоевград проведоха регионална академия

Публикувано

на

Младежката организация на ГЕРБ-Благоевград проведе регионална академия на тема „България и мястото й в Европейския съюз“ в Добринище. В събитието взеха участие младежи от всички общински структури на МГЕРБ в областта. Лектори на академията бяха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Асим Адемов, председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, кметът на Разлог Красимир Герчев и зам.-кметът на Банско Асен Кирицов.

Форумът бе открит от Венцислав Хросинков, областен координатор на МГЕРБ-Благоевград, който приветства присъстващите младежи и ги запозна с работата на младежките структури и предстоящите инициативи, свързани с изборите за членове на Европейския парламент. Венцислав Хросинков изрази своята увереност, че и благодарение на младежите ГЕРБ отново ще победи на предстоящите избори.

„Днес сме изправени пред много предизвикателства и тези формати са важни, за да можем да вървим напред. Аз вярвам във вас и съм сигурна, че след изборите за членове на Европейския парламент ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила“, каза по време на откриването на форума Даниела Савеклиева. „Тези избори са и огромна отговорност за нас, защото област Благоевград има трима представители в европейските институции. Искам да ви пожелая да не спирате да се развивате, да вярвате в себе си и да продължавате да бъдете все така инициативни“, допълни тя.

По време на лекцията си Даниела Савеклиева запозна младежите с темата за фалшивите новини и колко опасни могат да бъдат те. „Фалшивите новини са заплаха за ценностите на обществото, за демокрацията и пряко атакуват отношенията между хората. Голяма част от запитаните в анкета споделят, че не могат да различат една фалшива новина и това се превръща в проблем. Радвам се, че еврокомисарят Мария Габриел работи усилено по тази тема. Фалшивите новини оказват негативно влияние върху всяка една сфера и поради тази причина е важно всички ние да се борим срещу това явление“, каза Даниела Савеклиева.

Андрей Новаков запозна младежите с платформата Селоводител. „Дълго време българите търсихме причините за състоянието на нашите села и вината за това в различни институции. Аз мисля, че възраждането им зависи от всички нас, всеки от нас да направи нещо малко за близкото село или за селото, в което е израснал и прекарвал летата си“, посочи Андрей Новаков.

В своята лекция пред младежите Георг Георгиев сподели, че ГЕРБ разчита на силен екип и добре свършена работа. Това е, което дава самочувствието на партията да се яви пред български граждани и да поиска отново доверието им. „Доказахме, че никога не изменяме принципите си и винаги с всички сили работим за това, в което вярваме – силна, стабилна и уважавана в Европа и света България“, подчерта той.

Всички лектори подчертаха значимостта на предстоящите избори за членове на Европейския парламент и това колко е важно ГЕРБ да спечели убедително.

Младежите завършиха академията с прекрасната инициатива, по време на която засадиха дръвчета в парка на гр. Добринище.

коментара

ГЕРБ

Георги Динев: Честит празник, горди яворовци!

Публикувано

на

Аз не живея, аз горя“ – П.К. Яворов.

Велики думи на един велик български поет и революционер.

100 години Профилирана Гимназия “ Пейо К. Яворов “ гр. Петрич.

100 годишен юбилей на Моето училище!

Специален ден за мен, за всички бивши и настоящи ученици и за нашите преподаватели.

Вълнение, щастие и гордост – това изпитах днес, по време на церемонията по отбелязването на празника. Гордост, защото аз самия съм възпитаник на това училище, това е училището на моите родители, това е училището на моите деца.

Дълбок поклон пред всички Вас, нашите учители, които ежедневно работите и учите към по-добро нашите деца.

Пожелах на учениците да попиват знания, да уважават своите преподаватели, да се реализират и да се върнат в любимия ни Петрич.

Честит празник, горди яворовци!

Написа в личната си Фейсбук страница Георги Динев – Народен представител от 44-то Народно събрание.

 

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Красотата, традициите и багрите, втъкани в чипровските килими, са показани в Народното събрание на изложба от колекцията на историческия музей в града

Публикувано

на

Красотата, традициите и багрите, втъкани в чипровските килими, са показани в Народното събрание изложба от колекцията на историческия музей в града. Експозицията беше открита днес от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. На събитието присъстваха  народните представители от ГЕРБ Георги Динев и Aлександър Мацурев.

Вече е традиция в Народното събрание да се представят произведения на изкуството и се радвам, че днес в парламента се показват образци на изключително красивите чипровски килими, отбеляза Цвета Караянчева. Тя посочи, че в представените експонати от „Цветето на България“, както наричат Чипровци, са втъкани багрите на природата и уменията на българките да ценят красивото. Председателят на парламента припомни, че не случайно през 2014 г. чипровските килими са включени в Световната представителна листа на елементи на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Тези произведения на изкуството са част от нашите традиции и са поредно доказателство, че като българи имаме с какво да се гордеем и имаме какво да покажем на света, добави Цвета Караянчева.

В експозицията, представена в Народното събрание, са включени експонати от колекцията на историческия музей в Чипровци и фирмите, производители на килими в града, отбеляза при откриването на изложбата майсторката на килими Велика Стоева. Тя посочи, че чипровските килими се тъкат на вертикален стан по древна технология, те са гладки двулицеви и за създаването им се използват само естествени материали – вълна и памук. Съхранено е съхранено умението за багрене с естествени багрила, а килимарството в Чипровци не е само препитание, то е съдба, добави Велика Стоева.

Народният представител Ирена Димова, по чиято инициатива изложбата гостува в парламента, покани всички народни представители и гости да посетят на 27 и 28 април Фестивала на чипровския килим и на място да се запознаят с красотата и многообразието на този красив и традиционен местен занаят.

На откриването на изложбата присъстваха много народни представители, журналисти и гости на парламента, сред които ученици от Ихтиман и от Стара Загора.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ