15-ти клуб за извънкласни дейности  основаха в СУ Сатовча , „Палавите крачета „ имат нужда от просторно помещение за репетиции

Клуб „Палави крачета“ е един от петнадесетте клуба сформирани в СУ Св. Св.“ Кирил и Методий“ в село Сатовча по проект на МОН за извънкласни дейности.

Желанието на учениците  да  се учат да играят народните танци характерни във всички области в страната е много голямо , но пространството с което разполага клубът в училището не позволява  в него да участват повече от 15 ученика  .Това е и причината  репетициите да се провеждат в салона на читалището в  селото ни , защото училището  не разполага с подходящо просторно  помещение, коментират учителите и учениците от клуба .

 В клуба  основно са записани и репетират 14 ученика от 5-ти  до 11-ти клас , но интересът е много голям и на репетициите  ходят и  ученици от други класове.

За краткото време през което е сформиран клуба „ Палави крачета“ ,вече имат две  представителни изяви. „Едната бе на площада в селото по повод 8-ми Март, където представихме едночасова програма за деня на майката и жената ,а другата на 22-ри Март за посрещането  на Първа пролет.

 Вече сме научили  повече от 15 народни танца от разрични фолклорни области, като сме си  поставили за цел на всяка изява да играем различни хора. В момента  се готвим за нова изява  с която ще се  представим на Празника на Сатовча – 6-ти Май- Гергьовден , сподели пред Топ Преса  Маруся Лозанова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене