Важна новина за благоевградчани! Променят трасетата на всички градски автобуси, билетите остават 80 ст.

Всички градски автобусни линии в Благоевград, с изключение на №2, ще се движат по нови трасета от 1 април, когато влизат в сила договорите с фирмите „Бистрица 96“ ООД и „Струма 11“ ООД, спечелили обществена поръчка да ги обслужват през следващите 8 г. Дружествата са приели изискването на кмета Ат. Камбитов и непечелившите линии 10 и 7 да се обслужват от автобуси на всеки час, покривайки работния ден, като дори трасетата им се увеличават, за да обхванат всички райони и квартали на града.

Трасето на автобусите по линия № 1 също се увеличава. Колите, както и досега, ще тръгват от с. Рилци, но ще влизат в Благоевград по ул. „Ив. Михайлов“, където ще има нови спирки при Професионалната техническа гимназия заради учениците и студентите, и при РТВЦ, ще завиват на кръговото кръстовище под поликлиниката към ІІІ ОУ, оттам трасето ще продължава по бул. „Св.св. Кирил и Методий“ към гарата, където ще завива по бул. „Д. Солунски“ по старото трасе покрай автогарата, на кръговото продължава по ул. „В. Левски“, нагоре по ул. „Дж. Баучер“, ул. „14-ти полк“ и на кръговото при ЗМК свива към жк „Ален мак“ и с. Изгрев.

Автобусите по линия № 3 ще вървят по старото трасе до с. Покровник, но вместо да обръщат при сградата на Горското, ще продължават към Бачиново и ще обръщат при отбивката за село Хърсово до механа „Воденицата“.

Трасето на автобус №5, който ще има само един курс сутринта, ще тръгва от жк „Орлова чука“ по ул. „14-ти полк“ и по ул. „Дж. Баучер“, на кръговото при ІІІ ОУ продължава към кръговото под поликлиниката, оттам по ул. „Ив. Михайлов“, покрай РТВЦ и ще свива по ул. „Марица“, където ще има спирка близо до ЕГ и ПМГ. В края завива по бул. „Д. Солунски към кв. „Грамада“, където ще се движи покрай „Топливо“, при ЗИИУ тръгва по ул. „В. Левски“, на кръговото завива към гарата, по ул. „Д. Солунски“ минава покрай ЮЗУ и продължава покрай двете студентски общежития до поликлиниката.

Новото при линията №7 е, че ще тръгва от село Еленово, ще върви през квартала към жк „Орлова чука“, оттам слиза по ул. „14-и полк“ и продължава към кръговото кръстовище под поликлиниката. Там завива по ул. „Ив. Михайлов“, стига до светофарите при ЮЗУ и завива по ул. „Септемврийска“ покрай двете общежития. При новия светофар автобус №7 ще се отклонява през кв. „Освобождение“ по ул. „Дойран“ и „Шар планина“ и ще слиза при ветеринарната служба отново на ул. „Славянска“.

Колите по линия №10 ще тръгват от жк „Орлова чука“, на кръговото при ЗМК ще свиват покрай жк „Ален мак“, по бул. „Яворов“ край хотел „Езерец“ и ще продължават към жк „Струмско“. Там завиват покрай детската градина и по линията на двойката вървят покрай „Кауфланд“, гарата, ЮЗУ, по ул. „Славянска“ край студентските общежития, спират на поликлиниката, където завиват в посока към ІІІ ОУ и на кръговото тръгват покрай „Чайките” към сградата на общината и стигат до стадиона.

17 са новите спирки, които се разкриват за удобство на благоевградчани и гостите на града. От 1 април ще започне издаването и на нови електронни карти за ползване на градския транспорт, които ще се продават на автогарата. Картите ще важат за всички линии на градския транспорт, без това да се отрази на цената им, подчерта Марио Богданов, съдружник в „Струма 11“ ООД. Той допълни, че ще се въведат и дългосрочни карти с по-изгодна за пътуващите цена. Не се променя и цената на билета за градския транспорт, която остава 80 ст.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене