Дванадесетокласници от НПГ“Димитър Талев“ в Гоце Делчев , с отлично представяне на семинар на тема „Прилагане на теоретичните зания по икономическите дисциплини в практиката“.

Днес  в НПГ „Димитър Талев“ в гр. Гоце Делчев се проведе семинар на тема: „Прилагане на теоретичните зания по икономическите дисциплини в практиката“.

Старши учител Мариана Попова съвместно с учениците от 12. „б“ клас, специалност „Оперативно счетоводство“ представиха „влиянието на амортизациите при определяне на данъчния финансов резултат“.

Учениците работиха в три екипа, всеки от който разработи и представи проект за счетоводно и данъчно приключване на конкретно предприятие по предварително зададени данни. Представените проекти дадоха възможност да се анализира влиянито на счетоводните прагове на същественост при отчитане на дълготрайните активи, както и промените в данъчното законодателство в сила от началото на 2019 година.

На събитието присъстваха представител на партнираща организация „Бизнес инкубатор“ – Гоце Делчев, гл. счетоводител Тома Мачев, гл. счетоводител на НПГ „Д.Талев“ – Светлана Баталова, директорът и заместник-директори на НПГ „Д. Талев“, главен учител Миглена Караякова и много колеги учители, и ученици.

За пореден път , възпитаниците на НПГ-Гоце Делчев ,показаха своите изключителни презентационни умения, остър ум, задълбочени знания и професионални компетенции.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене