Изгорелият джип на около 30 годишният тарикат от Вълкосел бил втори изгорял на брой

Това коментират  вече цяло денонощие  жителите на сатовчанското село Вълкосел  и се чудят как в движени и на двете разминаващи се коли  са успели похитителите да уцелят  и да счупят задното стъкло на джипа на Мусов и да хвърлят на задната седалка запалената мулотовка .

В селото има и хора които искрено съчувстват на младия гастербайтер който  работи от години в Швейцария, за поредния  загубен от него скъп автомобил като си задават и  въпроса , кой може да мрази толкова това младо и кротко момче, че да посегне и да му подпали и втори скъп джип .

Съмненията обаче за умишлен палеж  надделяват  по която версия освен другите вече работят и спецовете от следствието .

За  около 30 годишния Халил Мусов от Вълкосел  местните хора споделят , че бил кротък и тих младеж , нямал никакви   прояви  в селото   и си идвал рядко в България . Дори много хора не допускат ,че той е способен да извърши  подобно  деяния ,но  хората сме различни и  многолики   разсъждават вълкоселчани.

Иначе Халил Мусов е  семеен и  има две деца  и живее със семейството си в Швейцария .Работи като строител и получава много добри пари . От както бил там се замогнал и дори помагал  на близките си във Вълкосел

 

Припомняме .Тази сутрин информационна агенция www.toppresa.com съобщи, за страшен инцидент на пътя между сатовчанските села   Боголин и  Вълкосел, случил се малко преди 20 часа, позовавайки се на сайта struma.com и полицейския бюлетин.

Гастарбайтерът Халил Мусов от Вълкосел ,управлявал джип Ауди Q7 със швейцарска регистрация, по пътя към родното му село ,  когато забелязал, че лек автомобил Голф 4 се приближава към него с висока  скорост . Мусов дал път на бързащата кола и когато се разминали чул счупване на стъкло и видял огън на задната седалка на управлявания от него  джип .Огънят  много бързо се разпространил но шофьорът успял да спре в страни от пътя, излязъл панически от горящия джип , извикал помощ, но скъпото му возило  изгоряло .  Полицията веднага започна издирване  на лекият автомобил Голф 4, посочен от водача на изгоремия  джип . Джипът на Халил Мусов е застрахован в Швейцария… а според наши източници сумата на застраховката била повече от значителна. След няколко часа проверки и следствие, вече се работи по и  версията за умишлено запалване на автобобила с цел застрахователна измама.

Много от изнесените  „факти“ от показанията на „потърпевшия“ се разминава. При огледа са били намерени също смущаващи веществени доказателства, коментират  разследващи. Ако се докаже тази версия,за умишлен палеж с цел застрахователна измама , то „жертвата“ го грози съд и дори затвор. Швейцарските застрахователи също  няма да останат безочастни по случая твърдят спецове от бранша .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене