Симулативната състезателна игра „Бежанците в Европа“ представиха по изключителен оригинален начин, младшите посланици от ПМГ“ Яне Сандански“ в Гоце Делчев

Както винаги креативни, отговорни и активни, младшите посланици на ПМГ „Яне Сандански“в град Гоце Делчев  и този път изненадаха съучениците си с поредната  си интересна инициатива.

Симулативната състезателна игра „Бежанците в Европа“ представи по оригинален начин информация по темата за миграцията в страните от Европейския съюз.

Посланиците от ПМГ провокираха сериозно връстниците си да вникнат в проблема от различни гледни точки, като се превъплътят за кратко в ролята на лица, търсещи убежище на територията на Европа, и в ролята на членове на институциите на Европейския парламент, които отговарят за предоставянето на убежище на бежанците.

Чрез тази своя дейност клубът на младшите посланици за пореден път помогнаха и провокираха    младите хора да се информират обстойно за предизвикателствата пред ЕС и актуалните проблеми, които засягат всички ни като част от европейската общност.

Темата и самите ученици, младши посланици бяха  изключително интересни и полезни за аудиторията   за което получиха и заслужени  поздравления от ръководството ва гимназията.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене