УЧЕНИЦИ ОТ СУ „СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ“-САТОВЧА С НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС „БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА: МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ, БЪДЕЩЕ“

Поредна гордост за училището в родопското село Сатовча  е, че шестима ученици под ръководството на старши  учител  по френски език ,Райка Славчева  бяха удостоени  с грамоти за участие в конкурса „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“, организиран от г-жа Мария Габриел – еврокомисар за цифрова икономика и общество и подкрепен от Министерството на образованието и науката.

Участниците в конкурса: Кристиян Джилджов, Росиана Орманова, Сайрет Мейзинев, Мира Арнаудова, Нери Арнаудова и Албен Ковачев, показаха невероятен талант, творческо мислене и умения за работа с цифровите технологии.

Целта на конкурса бе да даде възможност за изява на творческите заложби на учениците, както и да провокира техния интерес свободно да интерпретират темата според своето собствено разбиране за Родината, независимо дали става дума за обект, събитие, личност или за лични преживявания и мечти, даващи израз на връзката с България.

Критериите за оценка бяха: новаторски подход; оригиналност на идеята; послание на творбата; композиция; цветова хармония; техники на изобразяване чрез цифровите технологии; умения за работа с цифровите инструменти на програмата.

Творбите бяха оценени от жури в състав: проф. Петер Цанев – ръководител на катедра „Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини“ в Националната художествена академия, Силвия Кънчева – държавен експерт по информатика и информационни технологии към дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в Министерството на образованието и науката и проф. Станислав Памукчиев – член на Управителния съвет и секретар на секция „Живопис“ на Съюза на българските художници.

 

Информацията  ни е предоставена от г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език в СУ-Сатовча и Директор по Европейски проекти във Френски Алианс, гр.Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене