Общинска фирма „Биострой“ в действие…

Дейността на фирма „Биострой” ЕООД е: Озеленяване на фирми, учреждения, търговски обекти и по заявка на частни лица. Занимава се с почистване, ръчно и машинно на градската мрежа; извозване на отпадъци; вътрешни превози, услуги с механизация и автотранспорт, услуги с поливомиячни автомобили. снегопочистване. Участва в съвместни мероприятия за подобряване хигиената и чистотата на града за повишаване на екологичното възпитание на подрастващите и възрастните. Поддържа и освежава детските площадки, пейките в кварталите и парковете. „Биострой” ЕООД разполага със собствена автобаза и автопарк: сметопочистващи машини, контейнеровози, самосвали и строителна механизация. Срещам се с управителят на общинската фирма „Биострой” ЕООД Васил Бачев, за да проверя сигнал изпратен до Топ Преса от наши читатели. Докато си говорим с г-н Бачев, телефонът му прегрява от сигнали. На последният сигнал, той казва, че праща хора веднага в кв. Струмско, за да се заемат с проблема. Проблемът е счупени колела на метален контейнер за отпадъци. След краят на разговорът ни той ме кани да отида с него до Струмско, за да направи проверка на работниците си. Стигайки до квартала, виждаме двама работници на фирма „Биострой”, който на място заваряват нови колелца на контейнера.

 

г-н Бачев, Топ Преса стана свидетел на вашата бърза реакция… Винаги ли фирма „Биострой” реагира толкова бързо на сигналите?

– Зависи от сигнала какъв е… В случая имахме работници на близо до този обект и за това за минути се отзоваха. Както виждате тези контейнери са доста амортизирани и се налага подмяна на колелцата.

От кой беше сигнала?

– Сигнала дойде от младежи, живеещи наблизо. Забелязали, че контейнера се е наклонил и може да падне. С цел предотвратяване на злополука позвъниха за да питат какво може да се направи.

Очевадно е, че не става въпрос за вандалски прояви, а просто времето си е казало думата…

– Да, наистина… поне тук няма вандалщина в случая. Тук става дума да амортизация…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене