ХК „Пирин 64“, Гоце Делчев – вице шампион в турнира по хандбал – мъже за купа  „България“

На финалната среща в неделя се „сблъскаха“ двата колоса в националния турнир по хандбал – мъже за купа „България“, Локомотив (Варна) и домакина Пирин (Гоце Делчев) Играчите и на двата отбора поднесоха един невероятен спортен спектакъл, благодарение на който, благодарение на който любителите на този красив спорт преживяха истински спортен празник. Варненци спечелиха мача срещу неврокопчани с 27:19 (на полувремето14:9) с което купата на България по хандбал за мъже отиде в колекцията на изключително рутинираният отбор. Така „железничарите“ заслужиха трофея за рекорден 11-и път, като изпревариха по титли ЦСКА, който остана с 10.

Ключов момент през първото полувреме на мача се получи около 20-ата минута, когато при 9:5 гостите останаха с двама души по-малко за около минута и половина, но Пирин не се възползва. В последствие Локомотив увеличи преднината си до 13:7, а на почивката варненци се оттеглиха с аванс от 14:9.Със силно начало на втората част „железничарите“ дръпнаха с 19:10, а десетина минути преди края авансът им стана двуцифрен при 23:13, което окончателно предреши победителя.

С бронзовите медали се окичи отборът на Национална спортна академия, който спечели малкия финал срещу Спартак (Врана) с 32:30 (на полувремето18:16).

Експертната комисия отличи двама неврокопчани: за най-добър вратар на турнира, Велик Танев и най-добър защитник, Мирослав Владков. Като най- полезен състезател бе отличен Георги Атанасов от „Локомотив“ (Варна), а голмайстор на турнира е Аспарух Костадинов със 17 вкарани гола в турнира.

Крайното класиране на отборите в турнира по хандбал – мъже за купа „България“ който се проведе на 16 – 17 март в спортна зала „Неврокоп арена в Гоце Делчев изглежда така:

  1. ХК „Локомотив“ Варна
  2. ХК „Пирин’64“ Гоце Делчев
  3. ХК „НСА“ София
  4. ХК „Спартак“ Варна

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене