Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев награди победителите в лекоатлетически турнир „Децата на Перник“

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев и кметът на най-големия пернишки квартал „Изток“ Емил Костадинов лично връчиха наградите на победителите в третия лекоатлетически турнир „Децата на Перник“ под надслов „Бягай с усмивка“. Младите спортисти бяха подкрепени и от кмета на Община Перник Вяра Церовска, която им пожела с лекота да покоряват високите върхове.

„Толкова много деца, толкова много енергия и усмивки са събрани в този хубав спортен празник“, сподели градоначалникът.Кметът на „Изток“ напомни на младите хора , че спортът учи на дисциплина и да не забравят училището.„Щастлив съм, защото всяка година година лекоатлетическият турнир събира все повече деца. Както подсказва и мотото ни „Бягай с усмивка“, не е важно да си първи. Важно е участието. За нас всички вие сте победители“, каза Костадинов.

Състезанието се организира от най-голямото пернишко кметство „Изток“ и националната състезателка по лека атлетика Милка Михайлова.Целта на инициативата е да популяризира леката атлетика, представяйки бягането като начин на забавление, насочена към откриване на нови таланти в този спорт.В зависимост от възрастовите групи момичетата и момчетата пробягваха разстояние от 100, 200, 300, 500 и 1 000 метра. Трасето е асфалт и една обиколка беше 500 метра. В надпреварата се включиха момичета и момчета с увреждания на възраст от 5 до 13 години. Те се състезаваха в дисциплината 100 метра с и без придружител, като всички завършили получиха награди. В индивидуалното класиране заелите първите три места получиха медали, а до шесто място – грамоти и предметни награди. Най-добре представилите се училищни отбори пък бяха удостоени с купи. / Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене