Посланикът на Ирландия награждава журналисти в Благоевград

Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград организира за поредна година конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ в памет на ирландската журналистка Вероника Герин. Тя е убита през 1996 година по поръчка на наркодилър на Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни.

Конкурсът се проведе за първи път през 2007 г. по инициатива на община Благоевград, с подкрепата на посолството на Ирландия, по идея на Общинския съвет по наркотични вещества.

Церемонията по награждаването на журналистите ще се състои на 28 март от 11:00 часа в зала „22 септември” в Благоевград. Наградите ще бъдат връчени от Н. Пр. Майкъл Форбс – посланик на Ирландия, и д-р Атанас Камбитов – кмет на община Благоевград. Номинациите са в три раздела – печатни издания, електронни медии и документално кино.

Целта на конкурса е да се подпомогнат усилията на журналистите да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване разпространението и употребата на наркотици, корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет.

 

Припомняме, че Методи Байрактарски от Топ Преса две поредни години е удостояван  с грамотата!!!

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, Методи Байрактарски, зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса и Патрик Колман – втори секретар в посолството на Ирландия.

 

 Методи Байрактарски, зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса, посланикът на Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс и д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотичните вещества в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене