Албена Ситнилска: Главата на Слави повлия на психическата ми нагласа!

Многократната европейска шампионка по Таекуон-до ITF и световна шампионка по кикбокс Албена Ситнилска от Таекуон-до клуб „Фолкън“. Разказва за победата си над азербайджанката Суад Салимова.

Звънкам на Албена по телефона за да се чуем и да разберем как  се чувства…

Здравей. Свързвам се с теб, за да те поздравя с поредната победа и да разбера как се чувстваш…

– Благодаря много. Разбира се, че се чувствам много добре. Беше ми много трудно, да си призная. Изобщо не очаквах, че ще победя. Много съм радостна. Това е едно ново начало за мен, което започва с хубаво представяне. Голяма битка по правилата на К-1.

Какво е K-1?

– K-1 е правилник за провеждане на състезания по бойни изкуства и спорт, който съчетава едновременно техники от муай тай, кик-бокс, таекуон-до, карате и бокс. Спортът е създаден от бившия шампион по киокушин карате Казиоши Оши през 1980. Всяка среща по К-1 се провежда в 3 рунда като в края съдиите решават кой да е победителя, освен ако преди това не е имало нокаут.

Ние от Топ Преса предсказахме тази победа. Във вестника си спомням, че бяхме пуснали пожелания за успех и че сме сигурни в победата ти. Бяхме обещали и повторна среща след това. Затова и сега се свързахме пак с теб. Ти направи и нещо много благородно в шоуто на Слави Трифонов, когато гостува за втори път. Подари златният медал на едно момченце с аутизъм.

– Да. Аз съм лице на каузата на SFC „Аз съм РАЗЛИЧЕН, аз съм БОЕЦ“ в помощ на Образователен проект за деца с аутизъм.

Момчето от Благоевград ли е?

– Не. От София е. Виктор се казва и е на девет години.

Как го реши това нещо, да му подариш златният си медал? Спонтанно ли стана?

– Станах просто съпричастна.

Какво ти е впечатлението от Виктор?

– Той е едно уникално дете. Голям сладур. Нямахме много време да общуваме. Само един ден успяхме да се видим. Съжалявам, че не успя да участва в шоуто, за да мога да му дам лично медала.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене