Криминалисти от Рила и Петрич заловиха двамата мъже, ограбили Мая Чергарска от Рила

Криминалисти от Рила и Петрич заловиха двамата мъже, ограбили Мая Чергарска от Рила. Само три дни след като нахлуха маскирани в дома й и под заплаха и отнеха 350 лв. и златни накити, бяха задържани Валентин Зоев-Слона от Рила и неговият авер от петричкото село Тополница Николай Стоянов. В тях са открити част от златните накити, останалите заложили в заложна къща в центъра на Благоевград.

Преди около месец Валентин Зоев бил освободен от ареста в Сандански, тъй като изтекъл максималният срок за задържането му по разследване за трафик на хора. Съучастникът му в грабежа Н. Стоянов не е криминално проявен. Той бил личен шофьор на Слона. Двамата се придвижвали с лек автомобил “Ауди”.

Разплитането на случая станало, след като от заложната къща дали видеозапис на криминалистите, на който ясно личали лицата на двамата нападатели на Мая Чергарска. От разследването стана ясно, че Зоев и Стоянов са задигнали от дома на Мая Чергарска един ланец, златно колие и четири пръстена.

В издирването на двамата мъже се включили и криминалисти от Петрич. Те били открити в село Тополница, където се скрили след обира в Рила.

Валентин Зоев е криминално проявен. Повече от 15 години е изкарал по затворите за кражби и други престъпления. Стоянов е с чисто криминално минало. Зоев се връща отново в ареста, но този път в Кюстендил.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с потърпевшата Мая Чергарска, която работи като технолог в завод за производство на хляб в Кочериново. Ето какво разказа тя: “Първо искам да благодаря на полицаите от Рила и от Петрич. Всички ми казваха, че от полицията няма да направят нищо, за да открият нападателите. Аз им вярвах и те не ме опровергаха. Единият от грабителите е ром от Рила. Влезли са през малък прозорец от задната страна на къщата. Преди да си легна, врътвам ключа на всички врати в къщата, живея сама. Най-вероятно са наблюдавали откъде може да влязат. Около мен живеят хора, но никой нищо не е чул и видял. И аз не чух шум. Усетих ги, когато нахълтаха в стаята ми в тъмното и един от тях сложи ръката си на устата ми. Много се страхувах да не ме пребият или изнасилят, но те търсеха пари. Имах 350 лв. в портфейла си и им ги дадох, за да се отърва от тях. Преровиха къщата ми. В една кутия бях сложила златните си бижута. При тараша тя падна на пода и накитите се разпиляха. През годините съм си купувала ланец, четири пръстена и синджирче. Взеха всичко и си тръгнаха. Този, мъжа от Рила, не можах да го позная заради маската. Срещала съм го в Рила, познавам го. Не мога да се помиря, че роми ме нападнаха и обраха. Това преживяване ще го помня дълго време, но аз съм силна. Сега след случката се страхувам, но трябва да продължа напред”, разказа Мая Чергарска, която вчера беше на работното си място в хлебозавода.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене