Един от най-младите спортове в Гоце Делчев – художествената гимнастика, постигна поредния си успех в зала „Арена Армеец“

Неврокопските грации с пълен комплект медали в София

Един от най-младите спортове в Гоце Делчев – художествената гимнастика, постигна поредния си успех в зала „Арена Армеец“.

В София малките неврокопчанки от „Пирин ЕМ“ взеха 3 медала в различните възрастови групи на едно от най-авторитетните състезания у нас за подрастващи Angels Cup. В националната надпревара клубът от южния град се включи с 5 състезателки. 4 от тях играха с уред, а една – съчетание без уред. Постигнатото има още по-голяма тежест, защото бе на първото им състезание с уреди. Златен медал на топка заслужи Ели Гергова /до 12 г./, сребро на обръч взе Марина Зайкова /до 13 г./, а с бронз се окичи връстничката й Надежда Пеева на съчетание с топка. 4-та се нареди Ралица Билярова на топка.

„Радвам се за момичетата, които хвърлиха много труд и показаха, че имаме потенциал за развитие. Упоритостта в работата ни дава своите плодове. Това, че ни предричат медали в бъдеще в по-горните възрастови групи, не може да не ни радва“, коментира треньорката на неврокопчанки Габриела Шопова.

ГЕОРГИ СТОЯНОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене