/ВИДЕО/ Д-р Шеип Панев – достойният българин, твърдо решен да лекува в България

Здравеопазването в дадена държава се оценява по три критерия – качество, достъпност и цена. В България цената на качественото здравеопазване не е висока, но има населени места, които са отдалечени от центровете, където има болници.

Това свое наблюдение сподели в предаването „Тази сутрин” младият д-р Шеип Панев, който наскоро беше удостоен с отличието „Достоен българин” заради това, че лекува безплатно възрастни хора в Северозапада.

Д-р Панев разказа, че е решил да остане и да практикува професията си в България след лична драма: „Когато мой близък човек трябваше да постъпи в болница, аз си дадох сметка, че аз ако напусна България, няма как да му помогна”.

Младият доктор е обиколил около 20 населени места и споделя наблюдението си, че като цяло хората в страната са болни. Някои са дори обезверени и просто чакали дните им да изтекат.

В момента д-р Панев работи като специализант в детската ортопедия в „Пирогов”. Той ще се включи и в кампанията за детско здраве, в рамките на която се провеждат безплатни профилактични прегледи на деца.

btvnovinite.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене