Съзвездие от актьори в една блестяща комедия, днес в Дома на културата в Гоце Делчев

„СМЯХ В ЗАЛАТА“

Блестящ фарс, с вълнуващ и смешен сюжет!

Представете си пътуваща театрална трупа, която ще тръгва на турне в Америка с амбицията да покори публиката. Включително и Бродуей. Въпреки огромното желание на режисьора и актьорите за феноменален успех, следват куп неудачи и неразбории, които започват още от генералната репетиция. Зрителите стават свидетели не само на това, което се случва на сцената, но и зад кулисите. Любов, интриги и солени закачки, майсторски заплетени от английския драматург Майкъл Фрейн.

„Смях в залата” („Още веднъж отзад”) е най-емблематичната пиеса на Майкъл Фрейн. Пиесата е отличена с наградите на Стандарт Драма и Обществото на театрите от Уест Енд за НАЙ-ДОБРА КОМЕДИЯ НА ГОДИНАТА.

  • „Таймс” пише: „Тази пиеса вдигна летвата на смеха на олимпийско ниво!”
  • Лондонският „Стандарт”: „Публиката се търкаляше от смях.”

Фрейн споделя, че в периода, когато е загубил вяра в собствените си думи, се е влюбил в театъра, където героите говорят вместо автора. А неговите герои наистина говорят добре, превръщайки пиесите му в словесни престрелки, сред които остроумно са заложени капаните на всевъзможни комедийни ситуации и характери.

 

автор Майкъл Фрейн

Режисьор: Асен Блатечки

Сценография: Антония Попова

Продукция на ДКТ “Иван Димов“ Хасково

 

Участват: АСЕН БАЛТЕЧКИ, КАЛИН ВРАЧАНСКИ, ЯНА МАРИНОВА, НЕВЕНА БОЗУКОВА – НЕВЕ, МИЛЕНА МАРКОВА – МАЦА, АЛЕКСЕЙ КОЖУХАРОВ, СТЕФАН ИВАНОВ, ДОБРИЕЛА ПОПОВА и ВАСИЛ БАНОВ

Днес ,19 часа в Домът на културата !!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене