Свържете се с нас

Таблоид

Министър Вълчев обеща автобус на учениците от от Разложката гимназия

Публикувано

на

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети Разложката професионална гимназия.

Той обеща автобус за учениците.

Възпитаниците на разложката професионална гимназия „Никола Стойчев” изучават туризъм, хранителни технологии, икономика и информационни технологии.

При пристигането си в Професионалната гимназия министър Вълчев бе посрещнат с пита и мед, разгледа учебните кабинети, ученици от специалността „Хранителни технологии” демонстрираха на какво са способни. След това министър Вълчев се срещна с педагогическия персонал на гимназията, който тази година празнува 50-годишен юбилей.

На срещата с министъра, директорката Васка Пенева го запозна с проблемите на гимназията, един от които е липсата на училищен автобус. Не функционира и бившето общежитие, но няма деца, на които им се налага да остават да нощуват в Разлог.

„Училището тук е в пряка връзка с пазара на труда. От следващата учебна година ще има дуална форма на обучение в областта на туризма, кадрите се реализират в местната икономика и тази гимназия е пример за добре работеща професионална гимназия във връзка с потребностите на местната икономика”, така министър Вълчев коментира за БГНЕС впечатленията си от посещението в Професионалната гимназия.
„За автобус ще има възможност да се отпуснат средства – поетапно или изцяло ще видим как. Специално тук по – малко средства са отпуснати в сравнение с други училища през предходните години така, че ще го имам предвид и се надявам, че ще можем да намерим средства. Автобусът ще послужи, както за извозване на децата поне по определени маршрути от някои от населените места, така и за учебните практики в хотелите”, добави министърът на образованието.

При посещението си в гимназията, министър Вълчев бе придружаван от началника на РУО Ивайло Златанов, кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, депутатът д-р Емил Тончев и други.

Любопитното е, че това е второ посещение на министър на образованието в Разложката професионална гимназия. Преди 12-на години в същото учебно заведение учениците изиграха сценката „Да разтурим седенката”, при посещението на тогавашния образователен министър Даниел Вълчев. Сценката бе по повод думите на тогавашния министър на финансите Пламен Орешарски, който каза „Да разтуряме седенката”, след като бе приел стачкуващи учители. /БГНЕС

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ