Свържете се с нас

Таблоид

Министър Вълчев обеща автобус на учениците от от Разложката гимназия

Публикувано

на

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети Разложката професионална гимназия.

Той обеща автобус за учениците.

Възпитаниците на разложката професионална гимназия „Никола Стойчев” изучават туризъм, хранителни технологии, икономика и информационни технологии.

При пристигането си в Професионалната гимназия министър Вълчев бе посрещнат с пита и мед, разгледа учебните кабинети, ученици от специалността „Хранителни технологии” демонстрираха на какво са способни. След това министър Вълчев се срещна с педагогическия персонал на гимназията, който тази година празнува 50-годишен юбилей.

На срещата с министъра, директорката Васка Пенева го запозна с проблемите на гимназията, един от които е липсата на училищен автобус. Не функционира и бившето общежитие, но няма деца, на които им се налага да остават да нощуват в Разлог.

„Училището тук е в пряка връзка с пазара на труда. От следващата учебна година ще има дуална форма на обучение в областта на туризма, кадрите се реализират в местната икономика и тази гимназия е пример за добре работеща професионална гимназия във връзка с потребностите на местната икономика”, така министър Вълчев коментира за БГНЕС впечатленията си от посещението в Професионалната гимназия.
„За автобус ще има възможност да се отпуснат средства – поетапно или изцяло ще видим как. Специално тук по – малко средства са отпуснати в сравнение с други училища през предходните години така, че ще го имам предвид и се надявам, че ще можем да намерим средства. Автобусът ще послужи, както за извозване на децата поне по определени маршрути от някои от населените места, така и за учебните практики в хотелите”, добави министърът на образованието.

При посещението си в гимназията, министър Вълчев бе придружаван от началника на РУО Ивайло Златанов, кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, депутатът д-р Емил Тончев и други.

Любопитното е, че това е второ посещение на министър на образованието в Разложката професионална гимназия. Преди 12-на години в същото учебно заведение учениците изиграха сценката „Да разтурим седенката”, при посещението на тогавашния образователен министър Даниел Вълчев. Сценката бе по повод думите на тогавашния министър на финансите Пламен Орешарски, който каза „Да разтуряме седенката”, след като бе приел стачкуващи учители. /БГНЕС

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Таблоид

Първи копки и пресконференция за старта на проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“

Публикувано

на

Община Гоце Делчев организира  информационни събития по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“ на стойност 6 186 670.00 лева.  Проекта е финансиран  с договор за БФП № BG16RFOP001-1.028-0002-C01 от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

 

Според програмата  на информационните събития  те ще бъдат проведени на  21 март 2019 г. в четвъртък , както следва :

 

10.00 часа – Първоначална пресконференция за представяне на проекта. Място на провеждане: зала Общински съвет гр.Гоце Делчев на ул.Царица Йоанна №2, ет.2

 

11.00 часа – Официална церемония „първа копка“ на обект Детска градина „Калинка“ в Гоце Делчев. Място на събитието : двора на детската градина, ул.Драгоман №15

 

12.00 часа – Официална церемония „първа копка“ на обект Второ основно училище гр.Гоце Делчев. Място на събитието : двора на училището, бул.Гоце Делчев №13

Както писа първа Топ Преса още преди седмица двете учебни заведение заради старта на строителните дейности бяха освободени .  Учениците от Второ ОУ бяха преместени и вече водят нормален учебен процес в НПГ“ Димитър Талев“ и Трето ОУ „Братя Миладинови „.  Децата  пък от детска градина „Калинка „ бяха временно настанени в детската градина в с. Мосомище .

Успех на проекта , децата го заслужават .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Окръжна прокуратура – Кюстендил посрещна деца на различна възраст в Деня на отворените врати

Публикувано

на

В петък при голям интерес в  Окръжна прокуратура – Кюстендил се проведе Ден на отворените врати.

Първите посетители бяха малчугани от предучилищна група в детска градина „Слънце“ в града. Те бяха  приети в кабинета на окръжния прокурор, където децата си направиха снимки  с тоги и получиха цветни картички с богинята на правосъдието – Темида.

След обяд, съвместно с представители на Окръжен съд – Кюстендил, бе организиран  и симулативен наказателен процес за десетокласници от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“. След разпределяне на роли в съдебното производство, младежите имаха възможността да усетят отговорността от участие в правораздаването.

С помощта на магистрати учениците бяха  подготвили  пледоарии по „делото“ за извършено престъпление – управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици.

Гимназистите получиха  отговори на възникващите в хода на „заседанието“ въпроси от прокурор Марияна Сиракова , симулативният процес приключи с обявяването на „присъдата“. На устващите ученици бяха  раздадени грамоти и удостоверения .

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ