С незабравимата приказка „Дядо вади ряпа“ на френски и английски език се представиха отлично на регионалния празник на чуждите езици в Благоевград учениците от СУ Сатовча

Учениците от 8 „б“ клас при СУ „Св.св.Кирил и Методий“, с. Сатовча под ръководството на преподавателките  Райка Славчева и Маруся Лозанова, представиха драматизация на приказката „Дядо вади ряпа“ на френски и английски език, а ученичките Ясмина Кавракова и Алина Ковачева от 3 клас под ръководството на своята госпожа Нели Коемджиева, пяха и рецитираха стихове на английски език.

Представянето на празника на чуждите езици в Благоевград на учениците от Сатовча бе повече от добро, със своята артистичност и правилно произношение и на двата езика. Те показаха невероятен талант и отлично се превъплътиха в своите роли, с което успяха силно да впечатлят присъстващата в залата публика и самите организатори на интересната областна изява.

На 13.03.2019 г., в зала „Яворов“, в Благоевград се проведе четвъртото издание на Регионалния празник на чуждите езици, организиран от  Ивайло Златанов – началник на Регионалното управление по образование, Любка Стоименова – старши експерт по чужд и майчин език и  Атанас Камбитов – кмет на  Благоевград.

Тази година в празника взеха участие 150 ученици от 15 училища в областта.

Г-жа Любка Стоименова приветства участниците с думите: „Инициативата на Регионалния инспекторат по образование е водена от идеята, че чуждят език не се свежда просто до средство за общуване, а по-скоро е носител на културна, ценностна система, основаваща се на демократични принципи в защита на мира и културното многообразие“.

В края на празника,  Любка Стоименова и г-жа Райка Славчева споделиха: „Езикът е богатство на всеки народ. Той отваря прозорци към света. Учете езици, за да сте духовно богати“.

Всички участници в чуждоезиковия празник в Благоевград получиха грамоти от  началника на РУО Ивайло Златанов

Информацията ни предостави  г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език в СУ-Сатовча и Директор по Европейски проекти във Френски Алианс, Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене