Предимно слънчев петък

Днес от северозапад облачността ще намалява до предимно слънчево, само в източните райони ще се задържи значителна и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са от 9° до 14°.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура до 16°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. Вечерта слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от обичайното.

Над планините в сутрешните часове в масивите от Западна България, а до около обяд и в източните ще има валежи от слаб сняг, по най-ниските части – и от дъжд. След обяд ще е почти без валежи, а от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието ще е предимно облачно и до около обяд ще превали дъжд. Ще духа предимно слаб вятър от запад-северозапад, привечер ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене